• Начало »
  • Новини »
  • Видове опаковъчни материали и техните приложения в ежедневието

Видове опаковъчни материали и техните приложения в ежедневието

1 февруари 2016
Видове опаковъчни материали и техните приложения в ежедневието

Изборът на подходяща опаковка зависи от конкретните ви нужди и цели – дали ще транспортирате предметите, или ще ги съхранявате, дали те са чупливи, дали ще бъдат съхранявани на влажно място, колко дълго ще останат опаковани и т.н. всички тези фактори са от значение, когато избираме опаковки, чието разнообразие е наистина голямо. Представяме ви полезна информация за най-често използваните типове опаковъчни материали и техните приложения, за да улесним избора ви.

 

Кашони и картонени кутии

Щом стане въпрос за опаковане, кашоните са първото, за което човек се сеща. Те предоставят надеждна защита от прах и замърсявания, здрави са и са сравнително евтини. Кашоните се предлагат в най-различни форми и размери според нуждите ви. Този тип опаковъчни материали са отлично решение както за съхранение на предмети у дома и в офиса, така и за транспортирането им. Кашоните намират широко приложение в търговията и индустрията, и се използват като фирмена опаковка за предлаганите за продажба стоки.

 

Чували

Чувалите са идеално решение за пренасяне на багаж и неговото съхранение. Могат да се използват за транспортиране и съхранение на обемни предмети, като например дрехи, завивки, възглавници, гуми и т.н. Предпочитат се за изхвърляне на битови, строителни и индустриални отпадъци, защото са леки и удобни.

 

Стреч фолио

Стреч фолиото се предпочита при транспортиране на вещи и стоки, защото предпазва отлично от драскотини, влага и замърсявания. То лесно залепя за предмета и не оставя никакви следи след отстраняване. Фолиото може да бъде непрозрачно или прозрачно, и е удачен избор, ако трябва да транспортирате дадени вещи и искате да ги предпазите от надрасквания.

 

Аеропласт (фолио с балончета)

Ако се налага да опаковате крехки и чупливи стоки и предмети, ви препоръчваме да използвате аеропласт, т.е. фолио с балончета.  Този вид опаковъчни материали предпазват предметите от нараняване и счупване. Увийте всеки предмет във фолиото, а след това поставете в кашони и съхранявайте или транспортирайте вещите, без да се притеснявате, че могат да се счупят.

 

Тиксо

Тиксото е от изключително значение при опаковането, защото с негова помощ залепяме кашоните, кутиите и чувалите. То трябва да бъде здраво и надеждно. Тиксото се предлага в различни цветове и размери, и е незаменим помощник, когато опаковате вашите вещи за съхранение или транспорт.

 

Това са само част от разнообразните опаковъчни материали, които можете да използвате във вашето ежедневие, за да предпазите и защитите вещи и стоки при съхранение и транспортиране. Използването на качествени материали гарантира оптимална защита на вашите вещи.

Деца демонстрираха изключителна креативност и показаха на възрастните как се прави еко къща от кашони. Те си построиха общ дом, използвайки разнообразни и природосъобразни материали, които щадят околната среда.

прочети още

Не изхвърляйте картонените изделия, защото можете да ги използвате повторно! Сега ще Ви разкажа как това може да стане. Единият от начините е като ги използвате във вашата градина. И още - може да отглеждате цветя или подправки в картонени кутии във вашия дом.

прочети още

Предстои Ви смяна на жилището? За да е лесно и безпроблемно преместването, ще се нуждаете от кутии, кашони, торби, стреч фолио и...няколко полезни съвета. Ето и нашия списък с ефективни и доказани в практиката трикове, които ще направят местенето лесно, чисто и организирано.

прочети още
Камина от кашони
10 ноември 2017

Интересно е, че освен познатите приложения, от кашони може да се направи и нещо нестандартно, като впечатляваща камина например. За направата на камината са необходими кашони с различни размери - големи, средни и малки. Набавете си бяла хартия, подходящ тапет с мотив по Ваш вкус (например на тухли), самозалепващо фолио, лепило, макетно ножче, тиксо и вече имате всичко необходимо.

прочети още

Почти 80 години правителството на Финландия провежда политика, която е насочена към повишаване и стимулиране на раждаемостта в страната. Част от тази политика е подаръкът, който по традиция се подарява на всяка финландска майка при раждането на дете. Подаракът е значителен по размери кашон, в който има всичко от първа необходимост за новороденото - дрешки, завивки, памперси, играчки и много други дребни, но важни за бебето аксесоари. Най-интересното обаче, е малкият матрак, който се намира върте. С негова помощ, кашонът се превръща в първото легло на новороденото. Да, правилно разбрахте - бебето може да спи в подарения кашон.

прочети още

Когато става въпрос за складиране на вещи и преместване на багажи, много хора предпочитат да се сдобият с вече употребявани кашони и опаковъчни материали. Това със сигурност е лесно и доста изгодно, защото подобни опаковки могат да се намерят безплатно или на изключително ниски цени от хранителни магазини и различни фирми. Дали обаче този вариант е удачен или е по-добре да отделите малко средства и да закупите нови кашони?

прочети още

Кашоните традиционно се използват и във всяко жилище, като най-често служат за складиране на вещи, които не използваме, но не искаме да изхвърлим, както и при пренасяне на различни багажи. Например, можете спокойно да приберете в кашони дрехи, обувки, прибори за хранене, книги, играчки и какво ли още не.

прочети още

Преместването може да бъде стресиращо, независимо дали просто сменяте сегашния си апартамент с по-голям или се местите в друг квартал или град. Правилната организация и планиране на този процес ще ви спести много главоболия и ще опрости самото изпълнение. Ето и няколко съвета, които ще ви бъдат полезни.

прочети още

В последните години кашоните се превръщат в едни от най-често използваните и предпочитани опаковъчни материали. Те се използват за складиране и транспортиране на най-различни стоки, било то за краткотрайно или дълговременно съхранение на желаните продукти.

прочети още

Девет съвета, за се да уверите, че вашите вещи ще излязат от кашоните във вида, в който сте ги опаковали

прочети още