4 идеи как да бъдете по-еко при опаковането

14 декември 2023
4 идеи как да бъдете по-еко при опаковането

Опазването на околната среда е отговорност на всеки от нас и е добре да даваме своя принос, винаги когато можем. Затова сме се погрижили да предлагаме достатъчно рециклируеми опаковъчни материали на достъпни цени, с които да опаковате и съхранявате най-разнообразни продукти, вещи или подаръци. Можете да изберете изцяло екологични опаковки или пък да включите каквото количество еко опаковъчни материали е подходящо според случая. Научете повече в следващите редове.

 


1. Използвайте различни размери биоразградими кашони

 

 

При нас ще откриете разнообразни по размер и дизайн кашони, перфектни за съхранение и транспортиране на стоки, както и на вещи при преместване и ремонт.

Изработени са от 100% биоразградими и подходящи за рециклиране материали, а висококачественото високограмажно велпапе, с което работим, ви гарантира здравина и издръжливост на кашоните.

Можете да избирате между малки, средни, големи, високи, плоски, палетни, с разделители и още дизайни в зависимост от целта, за която ви трябват. 

Сглобяват се много лесно и бързо. А ако имате изисквания за специфичен размер и дизайн на кашона, можем да ви го изработим, и то без изискване за минимално количество. 

 


2. Изберете рециклируеми щанцови кутии

 

 

Погрижили сме се и сред щанцовите кутии, които предлагаме, да има множество еко дизайни. Всичките ни кутии, изработени от велпапе, са подходящи за рециклиране. Можете да избирате между най-различни кутии, които пасват на различни по размер и форма продукти и подаръци. Ще откриете кутии с дъно и капак, с дръжки, с разделители и вложки, здрави и ефектни кутии за бутилки, чудесни за подарък. Предлагаме също кутии за картини и плоскости, за храна, щайги за плодове и зеленчуци. А кошовете ни за боклук от велпапе със стикер за рециклиране са перфектни за разделно събиране на отпадъци вкъщи или в офиса.

 


3. Използвайте еко аксесоари към опаковките

 

 

Опаковъчната хартия е още един екологичен опаковъчен материал. Подходяща е за самостоятелна опаковка, за допълнително предпазване на чупливи предмети, както и за уплътнение на празните пространства в кашони и кутии. За уплътнение и декорация можете да използвате също натурална рафия (вид слама, която се използва и вместо панделки, тъй като запазва формата си и създава обем), шредирана опаковъчна хартия или дървени стърготини

Ако искате да оформите изцяло натурална крафт опаковка – много свеж и актуален начин на опаковане – финализирайте с натурален канап или красива панделка от зебло

Включете и хартиени торбички при опаковането, ако пасват за случая.

 


4. Изберете и подходящи за рециклиране опаковъчни консумативи

 

Използвайте и рециклируеми опаковъчни консумативи при съхранение и транспортиране на стоки или при пренасяне и ремонт.

Велпапето например е подходящо за покриване на подови настилки и за опаковане на предмети с нестандартни форми, както и на обемни предмети и мебели. С шредираното велпапе пък можете да уплътните празните пространства в кашоните и така по-добре да съхраните стоките и предметите вътре. 

Имаме и хартиено крафт тиксо, с което да завършите опаковането.То може и да се надписва, което го прави изключително удобно за обозначаването на съдържанието в кашоните. И след това можете лесно да ги рециклирате, без да се налага да отстранявате тиксото. Бъдете еко, винаги когато е възможно – обмислете работещите варианти за вас и изберете от нашите рециклируеми материали за опаковане. Напомняме ви също да не използвате по-големи от необходимото опаковки, за да минимизирате материала, който трябва да бъде изхвърлен. Ако имате нужда от съвети и съдействие или искате да поръчате – знаете, че сме насреща.