4 съвета как да създадете впечатляваща опаковка

27 май 2024
4 съвета как да създадете впечатляваща опаковка

Първото впечатление е много важно, а красивата и ефектна опаковка е именно това. Затова ѝ отделете малко повече внимание. 

Всъщност е доста лесно да изберете точната опаковка или пък дори сами да създадете такава. В следващите редове ви даваме полезни и вдъхновяващи идеи по темата – сигурни сме, че сред тях ще откриете подходящите за вашите продукти или подаръци.



Изберете ефектна кутия или торбичка

 

 

Един от най-лесните начини да опаковате красиво, е да изберете грабваща и ефектна кутия или торбичка. При нас ще откриете завършени варианти, при които може и да не добавяте нищо друго. Картичката с пожелание е достатъчна.

Преценете според големината и особеностите на предмета какъв тип опаковка ще е нужна и след това изберете визия, която пасва за ситуацията.

Можете да разгледате всички разнообразни подаръчни кутии, които предлагаме.

Като ви обръщаме специално внимание на един нов дизайн – кутиите с елегантно закопчаване. Те са с много стилна и оригинална визия. Имаме и такива с  подходяща форма за бутилка. 

Ако ви допада вариант със закопчаване, предлагаме и такъв тип торбички. Семпло, ефектно и удобно решение, което може да се преизползва.



Оформете изцяло еко дизайн

 

 

Друг начин да впечатлите подобаващо, а и да дадете добър пример, е да оформите опаковка в изцяло еко дизайн. Това е доста актуална тенденция напоследък.

Единият вариант е основната опаковка да бъде кутия, изработена от велпапе, подходящо за рециклиране. Сред нашите щанцови кутии ще откриете множество еко дизайни, подходящи за различни по размер и форма продукти.

Основата ви за опаковане може да бъде и опаковъчна хартия, като можете и да обвиете щанцовата кутия с нея. А интересен и изцяло еко аксесоар, който да добавите, е натуралната рафия – използвайте я например вместо панделка. Рафията запазва формата си и създава усещане за обем. Друг вариант е да включите натурален канап или свежа панделка от зебло.

Хартиените торбички, украсени с еко панделка, са още една идея за натурална опаковка.



Изберете точните аксесоари

 

 

Ако предпочитате сами да оформите опаковката или пък искате да акцентирате върху детайла, използвайте атрактивни аксесоари.

Изберете от различните дизайни панделки или артистичната двуцветна рафия и съчетайте със свеж стикер и/или етикет например. Можете да използвате тези аксесоари и към по-изчистена кутия, и към опакован с тишу хартия подарък.

А стикерът можете да го брандирате – да поставите своето лого, отличителна информация за бранда ви или красиво изображение на него и така още повече да популяризирате дейността си. 



Изпипайте и вътрешната опаковка

 

При разопаковането на продукта или подаръка винаги прави добро впечатление, ако сте помислили и за вътрешната опаковка. Тя е нужна и за да уплътните пространството в кутиите и да предпазите продуктите от счупване и нараняване. Хубавото е, че този тип опаковъчни материали се грижат и за естетическото преживяване, и за съхранението.

Всякаква тишу хартия е подходяща за случая, а ние ви препоръчваме цветната разтегателна пчелна хартия, защото е актуално и артистично решение. 

Можете да използвате и дървени стърготини или различни варианти шредирана хартия, от които да изберете и еко опции при желание. 

 



Кутия, торбичка, тишу хартия, еко дизайн или ефектни аксесоари – имате много варианти за оригинално и впечатляващо опаковане. Развихрете дизайнерските си способности и създайте страхотно първо впечатление у получателя. А ние сме насреща да ви съдействаме във всяка стъпка – потърсете ни за съвети или за да поръчате.