Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

5 практични съвета в опаковането

11 септември 2019
5 практични съвета в опаковането

 

 

Сигурни сме, че независимо от това колко пъти ви се е налагало да се местите в нов дом, само мисълта, че трябва да опаковате всичките си вещи ви ужасява. Претоварването (физическо и психическо) е много често срещано явление, когато хората са изправени пред предизвикателството да опаковат целия си живот. Ако и вие се намирате в същата ситуация, то имаме добра новина за вас!

 

В тази статия ще ви дадем няколко прости стъпки, с които ви гарантираме едно ефективно и не толкова стресово опаковане.

 

 

 

Инвестирайте в здрави и качествени кутии/ кашони

 

 

Ще кажете, че кашонът си е кашон, нали? Грешите! В кутиите/ кашоните, които използвате при преместване, ще се съхраняват едни от най-ценните ви вещи, затова си струва да инвестирате в кашони, които ще ги предпазят по най-добрия начин. Знаем, че мисълта да използвате стари кашони и кутии е изкушаваща, но нашата препоръка е да изберете кашони, които са в  добро състояние, без налични скъсвания и износвания. Ако използвате компании извършващи куриерски или хамалски услуги, можете да ги попитате дали те могат да ви препоръчат опаковъчни материали на достъпни цени. Важно е да съобразите две неща – количеството кутии, които ще са ви необходими и техните размери.

 

 

Изберете правилната кутия/ кашон

 

 

При опаковането е от изключителна важност да изберете правилната по размер и вид кутия. Например, когато искате да опаковате техниката си е най-добре да използвате оригиналната опаковка, но ако случайно не сте я запазили, то трябва да изберете кашон, който е достатъчно здрав и добре обезопасен. Използването на опаковъчна хартия или аеропласт е препоръчително, за да се избегнат всякакъв вид наранявания и повреди.

Чупливите предмети, като чаши например, е препоръчително да бъдат опаковани в специален кашон за чаши. Другият вариант е всяка една от чашите да бъде опакована в хартия или аеропласт и поставена в трипластен кашон за да се избегнат счупвания.

 

 

Обърнете внимание на килограмите

 

 

Слагането на прекалено много предмети в една кутия е често срещана грешка при опаковането. Опитайте се да сведете теглото на всеки кашон до минимум, за да може да ви е по-лесно при самото им местене. Големите кашони например не бива да превишават 20 килограма. Това ще спаси не само вашия гръб, но и ще приведе до минимум риска от скъсване на кашона.

Книгите се причисляват към категорията „Тежки предмети“, затова е добре те да бъдат сложени в по-малки кутии, а леките предмети като възглавници и закачалки могат да бъдат сложени в по-големи кашони. Ако пък ви се налага да смесите тежки с леки предмети, то сложете по-тежките най-отдолу, а с леките и меки предмети като кърпи, дрехи и др. запълнете празните пространства – това ще ви гарантира не само стабилност на предметите в самия кашон, но и няма да позволи да прекалите с килограмите.

 

 

Бъдете внимателни с дребните вещи

 

 

За никого не е тайна, че малките предмети се губят лесно, когато се транспортират в големи кутии. Можете да ги опаковате в по-малки кутии (щанцовите кутии са едно много добро решение) или пликчета с двойно залепване.

След разглобяването на мебелите, завийте винтовете и болтовете, за да си гарантирате по-лесното намиране и сглобяване след това.

 

 

Бъдете организирани

 

 

Самото местене и опаковане може да ви постави в доста стресови ситуации. Сигурни сме, че не искате да усложните всичко допълнително, затова най-добрият съвет, който можем да ви дадем е да бъдете организирани. Когато започвате с опаковането го правете стая по стая, като надписвате с маркер всяка кутия/ кашон със съответно какво има вътре и към коя стая принадлежи.

 

Бонус идея – можете да маркирате кашоните от всяка стая с различен цвят тиксо. Така ще постигнете още по-голяма прегледност и организация на вещите си.

 

Започнете от вещите, които не използвате постоянно и от които най-верояно няма да имате нужда по време на преместването, а ежедневните си вещи запазете за последно. Също така можете да си направите кутия „Първа необходимост“, в която да сложите вещи като кафе, закуски, прибори и т.н., които могат да ви потрябват веднага щом се нанесете в новия си дом.

 

Бонус съвет от нас – не се стресирайте излишно! Всяко местене може да бъде изнервящо и много изморително, но се фокусирайте върху мисълта, че това е едно прекрасно ново начало за вас и вашето семейство. Ако искате да използвате не само качествени, но и природосъобразни опаковъчни материали, можете да прочетете статията ни „Как да намалим пластмасата в опаковането“ .

 

Надяваме се, че сме ви били полезни с тези 5 практични съвета при опаковането и ви желаем приятно местене!

Сподели: