5 стъпки за по-екологично опаковане

5 стъпки за по-екологично опаковане

30 януари 2020
  • Сподели:

Неотдавна компаниите се фокусираха единствено върху подобряването на своите продукти, имиджа на марката и потребителското изживяване. Днес, все повече компании осъзнават важността на екологично чистите и устойчиви опаковки и насочват вниманието си именно в тази посока.

В тази статия ще ви представим 5 кратки стъпки, за това, как можете да увеличите устойчивостта на опаковките си, чрез включване на устойчиви материали и практики, с цел опазване на околната среда.

 

 

По-разбираемо етикиране

 

 

Включете информация върху опаковките, свързана с тяхното рециклиране. Добавяне на такъв тип информация ще помогне на вашите клиенти да бъдат по-информирани за това как могат да рециклират опаковката или как могат да я изхвърлят правилно, за да отиде на правилното място.

 

 

Леки опаковки

 

 

Макар и със закъснение, концепцията за по-леки опаковки набира все по-голяма популярност. Предимствата на по-леките опаковки са няколко - имате нужда от по-малко материал за производството на опаковки, въздействието върху околната среда от транспорта е сведено до минимум, а отпадъците, изпращани до депата, намаляват значително.

 

 

Използвайте рециклируеми материали

 

 

Най-лесният начин да гарантирате, че опаковката създава най-малко въздействие върху планетата, е като я произведете с помощта на рециклируеми материали като кашони и кутии от велпапе, хартия, рециклируема пластмаса и т.н. Обсъдете различните опции с вашия производител на опаковки.

 

 

Ядливи опаковки

 

 

Да, такива опаковки наистина съществуват! Въпреки, че не са много разпространени, тенденцията е, че този вид опаковки ще набират все по-голяма популярност . Те са направени от смесване на изцяло животински и растителни материали - казеин от краве мляко и цитрусов пектин от плодове. Този вид опаковки освен, че не създават никакъв отпадък, но и забавят развалянето на продуктите за по-дълго време (в сравнение с конвенционалните пластмасови опаковки), благодарение на свойството им да блокират кислорода.

 

 

Подходящи по размер опаковки

 

 

Случвала ли ви се да използвате големи кутии или кашони за малък по размер продукт? Чрез използването на по-големи от необходимото опаковки, създавате повече материал, който трябва да бъде изхвърлен. Консултирайте се с вашия производител на опаковки относно създаването на потребителски кутии и опаковки за всички ваши продукти, така че да спестите място и материали.