5 стъпки за по-екологично опаковане

30 януари 2020
5 стъпки за по-екологично опаковане

До скоро компаниите се фокусираха основно върху подобряването на своите продукти, имиджа на марката и потребителското изживяване. Днес все повече компании осъзнават важността на екологично чистите и устойчиви опаковки и насочват вниманието си именно в тази посока.

В тази статия ще ви представим 5 кратки стъпки за това как можете да увеличите устойчивостта на опаковките си, чрез включване на устойчиви материали и практики с цел опазване на околната среда.

 

 

По-разбираемо етикиране

 

 

Включете информация върху опаковките, свързана с тяхното рециклиране. Добавяне на такъв тип информация ще помогне на вашите клиенти да бъдат по-информирани за това как могат да рециклират опаковката или къде да я изхвърлят, за да отиде на правилното място.

 

 

Леки опаковки

 

 

Макар и със закъснение, концепцията за по-леки опаковки набира все по-голяма популярност. Предимствата на по-леките опаковки са няколко - имате нужда от по-малко материал за производството на опаковки, въздействието върху околната среда от транспорта е сведено до минимум, а отпадъците, изпращани до депата, намаляват значително.

 

 

Използвайте рециклируеми материали

 

 

Най-лесният начин да гарантирате, че опаковката създава най-малко въздействие върху планетата, е като я създадете с помощта на рециклируеми материали като кашони, щанцови кутии от велпапе, шредирано велпапе за уплътнение, опаковъчна хартия, рециклируемо тиксо. Обсъдете различните опции с вашия производител на опаковки.

 

 

Ядливи опаковки

 

 

Да, такива опаковки наистина съществуват! Въпреки, че не са много разпространени, тенденцията е, че този вид опаковки ще набират все по-голяма популярност . Те са направени от смесване на изцяло животински и растителни материали - казеин от краве мляко и цитрусов пектин от плодове. Този вид опаковки освен, че не създават никакъв отпадък, но и забавят развалянето на продуктите за по-дълго време (в сравнение с конвенционалните пластмасови опаковки), благодарение на свойството им да блокират кислорода.

 

 

Подходящи по размер опаковки

 

 

Случвало ли ви се е да използвате големи кутии или кашони за малък по размер продукт? Чрез използването на по-големи от необходимото опаковки, създавате повече материал, който трябва да бъде изхвърлен. Консултирайте се с вашия производител на опаковки относно създаването на потребителски кутии и опаковки за всички ваши продукти, така че да спестите място и материали.