Нов живот в старите кашони

17 ноември 2017
Нов живот в старите кашони

 

 

Не изхвърляйте картонените изделия, защото можете да ги използвате повторно!Обичате ли природата, цветята, красиво подредените градини?

Ако отговорът е положителен ще Ви покажем как да използвате картонените кутии и кашони, за да аранжирате своята градина. До сега не са Ви изглеждали много привлекателни?  Сега ще Ви разкажа как това може да се промени.Единият от начините е като ги използвате във вашата градина.

 

Разсадът за цветята или зеленчуците, които искате да отглеждате, може да започнат своя живот в картонена кутия. Поставете в нея малките семенца и поливайте спокойно. За да сте сигурни, че няма да прокапе, просто поставете найлон и картонения капак на кутията отдолу.

 

А напролет много лесно можете да пренесете кутията до градината и отново не изхвърляйте кашона, ще разберете защо. Картон, опаковъчна хартия, велпапе можете да използвате, за да се отървете от плевелите. Поставете естествените материали около растението и полейте с малко вода. Така то ще расте, а вредителите няма да имат този шанс. За да не излети картонът от вятъра, сложете върху него малко пръст или затиснете с камък.

 

В някои от по-големите кашони, които са останали от пренасяне, можете да си направите компост. Вместо купчината от отпадъци да грози двора ви, тя може да бъде събрана в голяма картонена кутия. И когато стане горещо можете да я покриете с друг картон, за да избегнете големите мухи, които обичат подобни места. Ако имате достатъчно място в двора си и решите да не ползвате голяма кутия, направете си компост на скрито място в двора. След това накъсайте картон и го прибавете към другите отпадъци. Той също ще обогати компоста, а по-късно и вашите растения.Направете си саксия за стайни цветя отново от стара картонена кутия. Облепете я отвън с разноцветно фолио или други естествени материали, които са в хармония с цветовете във вашия дом. Преди да посадите цветето поставете найлон на дъното на кутията, за да не протече, когато го поливате с вода. За разлика от кашона, в който садите разсад, този ще е върху мебели, които трябва да пазите.Ако искате да имате свежи подправки и то в кухнята на работния Ви плот, или на перваза на прозореца - засадете ги в кашонче и този път не го “обличайте” в друга хартия. Модерно е да се вижда истинският цвят на картона. Той е символ на екологично мислене и демонстрира грижата за околната среда. Освен това различните нюанси на  кафявото хармонират с почти всички цветове.

 

Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg