Малки картонени кутии - забавни и полезни

12 февруари 2018
Малки картонени кутии - забавни и полезни

Голям помощник са малките картонени кутии.

 

Важността на малките картонени кутии се оказва голяма. Те носят отговорност за много вещи. Те осигуряват удобство, надеждност при транспортиране и съхранение на конкретен продукт. Различните видове картонени кутии се използват за храна, облекло и обувки, сувенири, парфюми и много други продукти.

Картонените кутии с малки размери са наистина универсални. Те лесно се сгъват и събират, не тежат, но в същото време имат добра издръжливост и са идеални за доста тежки, макар и малки, стоки.

Защо да изберем малки кутии от картон? Има няколко причини за това:

 

  • Такава опаковка е лесна за употреба.
  • Това е практическо решение, което не изисква допълнителни разходи.
  • Стилен дизайн, защото малката картонена кутия е идеална за представяне на подарък, а при желание може да бъде допълнително декорирана.
  • Освен това малките картонени кутии са екологосъобразни и безопасни - това е важен принос за грижата за околната среда.

 

Съвременните картонени опаковки не са само начин за съхраняване на продукт или стока. Това е и украса, която е необходима за увеличаване на интереса на публиката към конкретни продукти. Малките картонени кутии могат да имат различни форми, както и структурни компоненти. Специално внимание се отделя на суровините, които се използват в производството: опаковъчните продукти, предназначени за съхранение на храни и парфюми и козметика, лекарства и играчки, трябва да бъдат разрешени от санитарните и епидемиологичните надзорни органи.

Видове малки картонени кутии:

 

  • За хранителни продукти

Този вид малки картонени кутии са за опаковане на зърнени храни, пица и бързо хранене - това е всякакъв вид храна. Към този контейнер има редица изисквания:

Безопасност и екологосъобразност

Предназначените за храна, малки картонени кутия нямат токсични вещества и миризми.

Малки кутии за съхранение на хранителни продукти са различни видове със стандартни и нестандартни размери.

 

 

  • Малки картонени кутии за чай

Важно да запазите аромата на чаените листа. Малката картонена кутия е помощник и тук. Контрлира количество въздух, което влияе на защитата от проветряване.

Опаковката също така трябва да има ниска пропускливост на влага, тъй като чаят има добра абсорбция на влага и пара.

Третият важен фактор е защитата на продукта от слънцето, защото под неговото влияние, листата изсъхват, а витамините се губят в тях. За опаковането на чай се използват няколко вида малки картонени кутии, а в повечето случаи формата е квадратна или правоъгълна.

 

  • За фармацевтични продукти

За лекарства, витамини, хранителни добавки и различни медицински продукти се използва специална опаковка. Важна роля играе защитата на продукта вътре в кутията от външни влияния. За да се гарантира, че медицинските продукти са надеждно защитени, важна роля играят формата на опаковане и качественото им сглобяване.

 

 

  • За парфюми и козметика

Този тип опаковка трябва да е декоративна. Повечето малки картонени кутии се състоят от две части - външната кутия и облицовката, която предпазва бутилката на парфюма от повреда. Различни са технологиите за обработка.Освен това, картонът е идеален за реализиране на идеи за дизайн.

 

 

  • За сладкарски изделия

Поради спецификата на продуктите от сладкарството и правилата  за съхранение, опаковките за тях трябва да бъдат избрани подходящи. Обикновено са направени от велпапе и имат ниски страни.

За съхранение на малки сладкарски изделия се използва кутия под формата на ковчеже, която е много лесно да се сглоби. Вътрешният слой на кутиите трябва да е покрит с ламиниран филм за да не пропуска мазнини.

 

Малки картонени кутии се използват и за  стоки като текстил, дрехи - защо? На първо място, това се дължи на факта, че опаковките от този тип осигуряват отлична защита на продукта от различни влияния. Запазва продуктите, но също така предпазват от контакт с различни частици като влага или прах,  предотвратяват нежелани мъхове по дрехите и осигуряват елегантен външен вид.

Трябва да се обърне внимание и на материала, от който се правят тези кутии за дрехи. Това е здрав и издръжлив  картон, който ще гарантира на вашите продукти надеждно транспортиране.

 

Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg.