Кашон и финландско бебе - кое е общото по между им?

7 ноември 2017
Кашон и финландско бебе - кое е общото по между им?

Почти 80 години правителството на Финландия провежда политика, която е насочена към повишаване и стимулиране на раждаемостта в страната. Част от тази политика е подаръкът, който по традиция се подарява на всяка финландска майка при раждането на дете. Подаракът е значителен по размери кашон, в който има всичко от първа необходимост за новороденото - дрешки, завивки, памперси, играчки и много други дребни, но важни за бебето аксесоари. Най-интересното обаче, е малкият матрак, който се намира върте. С негова помощ, кашонът се превръща в първото легло на новороденото. Да, правилно разбрахте - бебето може да спи в подарения кашон.

 

Правителството смята, че по този начин всяко финландско бебе получава равен старт в живота. Независимо от произхода и доходите на родителите, този подарък е еднакъв за всички. Кашонът с подаръци обикновено се приема с радост от майките и те изказват своята благодарност за него. По този начин се създава и усещане за силна връзка между население и държава. Ако все пак родителите решат, че кашонът не ги устройва като вариант, получават паричен еквивалент на кашона, който е в размер на 140 евро. Това на практика се среща изключително рядко и семействата предпочитат да се сдобият с уникалния подарък.

 

Кашонът-легло става особено популярен след раждането на първото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Те получават този подарък от финландското правителство - кашон  с бебешки принадлежности и матрак към него, предназначени за техния син.

 

И в тон с всичко казано до момента, трима финландски татковци създават собствен бизнес от това. Малко след като стават бащи и вдъхновени от своите традиции, те разкриват на света новото приложение на кашона. Мъжете вярват в по-добрите качества на кашона пред обикновената кошара и се захващат с това да покажат неговите предимства. Леглото от картон е леко, няма нужда от сглобяване и е напълно еко съобразно. Това според тях го прави идеално решение за бебета до 6 месеца и е в унисон с всички европейски стандарти за безопасност. След като вече е малък за легло, кашонът може да се ползва като кутия за играчките на вече поотрасналото дете.

 

Това разкрива иновационните свойства на кашона, които излизат извън рамките на неговото традиционно приложение за опаковане и лесно преместване на различни вещи.

 

Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg