Камина от кашони

10 ноември 2017
Камина от кашони

Кашоните широко се използват при преместване - в тях удобно побираме целия си багаж и покъщнина при транспортиране. Често приложението им включва и съхранение на книги, дрехи или други предмети. По този начин те се запазват чисти, сухи и подредени, като в същото време не заемат излишно място.

 

Интересно е, че освен познатите приложения, от кашони може да се направи и нещо нестандартно, като впечатляваща камина например. Функцията на камината е единствено декоративна, но се постига изключително красива визия - евтино и за кратко време, а резултатът е възхитителен.

 

За тези, които обичат да творят със собствените си ръце, това ще е истинско удоволствие - да създадат нетрадиционно и креативно произведение на изкуството.

 

За направата на камината са необходими кашони с различни размери - големи, средни и малки. Набавете си бяла хартия, подходящ тапет с мотив по Ваш вкус (например на тухли), самозалепващо фолио, лепило, макетно ножче, тиксо и вече имате всичко необходимо.

 

Ето и няколко стъпки, които може да следвате, за да си направите Ваша собствена камина от кашони:

 

  • Кашоните се подреждат в желаната форма, като вариантите се определят според различните предпочитания и въображение.
  • С бяла хартия и тиксо всичко се облича, като се облепва, така че да стане здраво. Това ще бъде основата на камина.
  • Следващата стъпка е облепване с тапета, с помощта на лепило. За плот на камината се ползва самозалепващо фолио, което наподобява истински плот.
  • За декорация на огнището Ви препоръчваме да изполвате истински дърва за огрев, което ще придаде на камината автентичен вид.

 

Коледна камина

 

За да са коледните празници още по-вълшебни и украсата още по-пищна, може си направите тематична декоративна камина. Това ще внесе допълнителна доза уют в дома Ви. Прави се лесно, бързо и приятно. Прилагате гореизброените стъпки и използвате същите материали: кашони, бяла хартия и тиксо, като добавяте червени хартиени правоъгълници от картон и тиксо с двойно залепване (за тухлите).

 

Като финал, върху стената, където ще бъде камината, също се залепват хартиени ”тухлички” върху бяла амбалажна хартия. Аранжирате с дърва за огрев и добавяте коледна украса. Камината ще засияе като истинска.

 

Ако имате свободно време и… кашони – опитайте и Вие!

 

 

Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg