Брандиране на кашони, кутии и тиксо: създайте персонализирано присъствие

15 юни 2023
Брандиране на кашони, кутии и тиксо: създайте персонализирано присъствие

Знаете, че “външният вид продава”. Стилната опаковка е допълнителен елемент, който ще ви отличи на пазара, затова е добра идея върху нея да поставите своето лого, отличаващи елементи за бранда ви или важна информация. При нас можете да брандирате кашони и щанцови кутии в голямо разнообразие от дизайни и размери, като можете да посочите и ваш размер. Относно технологиите на брандиране – предлагаме ситопечат и флексопечат.

Ако искате да научите повече за особеностите на двата вида печат, стъпките при избор на кутия и други полезни съвети – прочетете какво ви споделяме по темата в следващите редове. 

 

Какви са разликите между сито- и флексопечата?

Когато става въпрос за брандиране на кашони и кутии, два от най-популярните методи за печат са сито- и флексопечат. Ситопечатът е много плътен и устойчив и предлага гъвкави възможности за печат в малки тиражи на достъпни цени. Той не позволява смесването на цветове или преливки – използват се до 2 различни цвята по скалата на Pantone.

Минималното количество за поръчка е между 200 и 400 броя, като за първоначална разработка на сито за печат изискваме частично еднократно заплащане. 

Докато технологичните специфики при флексопечата го правят по-подходящ за печат на големи тиражи на по-ниска цена, но с по-голяма първоначална инвестиция за клишета. 

 

Стъпки при избора на точната кутия

 

 

При нас ще откриете богат асортимент от щанцови кутии. Ако искате да създадете кутии според специфични изисквания и да ги брандирате, ето какви са стъпките:

  1. Изберете размери и форма.

Първо се ориентирайте какви размери и форма са подходящи за вашите продукти – от малка и компактна кутия до по-голяма, плоска, квадратна, дълга, с дръжки, тип “пица”, с разделители или друга. 

  1. Изберете цвят.

Кафявите кутии са чест и удобен избор, защото запазват добрия си външен вид по-дълго време. На белите кутии основното предимство е техният чист и минималистичен външен вид. А пък черните кутии правят впечатление с елегантната си визия, затова са подходящи за по-специални продукти.

  1. Открийте точния за вас начин на затваряне.

Разгледайте различните варианти за затваряне и изберете най-удобния и естетичен съобразно с продукта, който ще съдържа кутията, и преживяването, което искате да създадете.

 

Какви са предимствата на брандиране при нас?

На първо място – ние предлагаме кутии и кашони, изработени от висококачествено и високограмажно велпапе, което много трудно се спуква или смачква. Което ви гарантира здравина и защита на продуктите по време на транспорт и складиране. 

Друг важен плюс е, че правим и малки тиражи. Това е изключително полезно за стартиращи бизнеси или компании, които искат да изпробват нови продукти, преди да ги пуснат на пазара в големи количества. 

В допълнение, правим и предварителна визуализация, за да сте сигурни, че ви допада как точно ще изглежда финалният продукт.

 

Направете ефектна комбинация с тиксо

 

 

Ако нямате конкретна цел за по-специално и оригинално затваряне на вашите кашони, съветът ни е да изберете класическия вариант, а именно – тиксото. То се поставя съвсем лесно и е здраво и надеждно. Като при нас ще откриете множество дизайни и цветове, с които можете да направите по-специфични и красиви комбинации с външния вид на кашона.

Освен това можем да брандираме и тиксото, което сте избрали, стига да е с бяла или прозрачна основа. Вариантът да персонализирате и тиксото с поставяне на лого или дизайн ви предоставя допълнителни възможности за практично или естетично съчетание на цялостната визия на опаковката.  Имате ли вече идея какъв тип кашони или кутии са подходящи за вашия бизнес, как бихте искали да ги брандирате и по какъв начин ще допълните и финализирате атрактивната им визия? Създайте персонализиран и красив дизайн, който привлича вниманието на клиентите ви, като същевременно разчитате на качествена защита на продуктите ви. И не се колебайте да се обърнете към нас с всякакви запитвания, за да ви съдействаме да направите точния избор при брандирането.