Да си спретнем пиратско парти с кашони 1-ва част

20 декември 2017
Да си спретнем пиратско парти с кашони 1-ва част

Трябват Ви кашони и картони.

За никого не е тайна, че момчетата си падат по пирати. Така, че изобщо няма да се учудим, ако синът Ви (а защо не и дъщеря Ви) е решил тазгодишното парти за рождения му ден да е на точно тази тематика. И ако впрегнете всички сили, то може да стане изключително забавно и не много скъпо. Ето няколко идеи как да си направите пиратско парти сами.    

  

Задължителните елементи

Едно пиратско парти няма как да мине без пиратски кораб и пиратско съкровище. За първото трябва внимателно да помислите, защото направата му никак не е лесна, но не е и непостижима. Предварително ще е добре да се подготвите с кашони и бои.

 

Има доста варианти, ето нашето предложение:

 

За сандък за съкровища ще Ви е нужен кашон (един картон пак би свършил работа).

Използвайки шаблон, изрежете картонената основа за стените. Огънете ги по маркираните линии и залепете страничните стени за основата. Прикрепете стените с армирана хоби лента, сгъната наполовина. На капака на сандъка се правят няколко паралелни линии, по които ще се придаде на капака желаната форма. Огънете капака в дъга и залепете страните.

 

Облепете съндъка с черна хартия, като се започва от краищата на капака. При изрязване на детайлите за залепване, не забравяйте да оставите квоти за огъване! Използвайки двустранна лепяща лента, поставете сините хартиени ленти, залепете отворените краища на капака и сандъка с панделки, но с наклон навътре (тук използвайте лепило).

И започвайте да декорирате.

Облепвате всичко със синя хартия, включително и капака, като използвате двустранна лента. На парче плътна бяла хартия нарисувайте "занитване". Изрежете занитването и го поставете върху сандъка. Направете велкро закопчалка - залепвате едната под ключалката, а другата - на капака. С помощта на акрилни бои рисувайте и украсявайте както Ви диктува фантазията - например “Веселия  Роджър”.

 

Сабята-пиратски меч и пиратската превръзка също ще направите лесно. И тогава, когато всичко е готово - започва пиратското парти.

 

Във част 2, ще Ви разкажем как да си направите пиратски кораб и пиратски аксесоари от картон или от кашони. Така партито ще бъде тематично завършено и по-вълнуващо.Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg