Да си спретнем пиратско парти с кашони 2-ра част

22 декември 2017
Да си спретнем пиратско парти с кашони 2-ра част


В първа част описахме, как да си направите пиратски сандък за съкровища от кашон и картон. Сега продължаваме с пиратски кораб,  облекло и аксесоари за пирати.

 

Как да направите пиратски кораб от картон и кашони?Избирате два по-големи кашона, може да са стари и ползвани, но по -добре е да се закупят нови. Така новопостроенияj пиратски кораб от кашони ще е по-хигиеничен за Вашите малчугани.

 

Придава се форма на корабна основа, като се размества правия ъгъл при основата на кашона. Изрязват се отвори, които наподобяват люкове на кораб, а също и по-голям отвор - врата, през която “малките пирати “ да влизат и излизат в пиратския кораб. Добре е да се подберат кашони с такава големина, че височината на основата на кораба да бъде почти до раменете на децата. Те ще се чувстват удобно вътре и приключението ще е по-реалистично.Мачтите се изработват също от картон - могат да бъдат цилиндрични или ъгловати. И за да е по-реалистично, върху мачтите се слага бял картон, леко огънат като платно на кораб. Върху него разбира се е добре да се поставят пиратските знаци и символи. Те мога да се нарисуват върху картона, а за още по-интересен ефект, може да ги  изрежете в желаната форма.Облеклото и аксесоари

 

За да сте истински пирати, Ви трябват някои задължителни аксесоари: превръзка за око, кука за ръка, пиратски  меч, кърпа за глава. Разбира се, не е задължително всички да са налице.   

 

Вкъщи лесно могат да бъдат направени пиратският меч, куката и превръзката за око.

 

Ето как:

Пиратски меч може да се измайстори от картон. Изрязва се като меч, облепва се с лъскаво и блестящо фолио, за да е прилича на истински - с лъскаво острие. На  дръжката може да се залепи плътно черно тиксо или да се обвие с плат, за да е по-удобна за хващане.За кърпата за глава спокойно в употреба могат да влязат няколко шала на мама.

Лесно ще направите и превръзка за едното око - както изисква пиратския стил. От по-плътен и тъмен плат изрежете превръзката за око, сложете връзка или шнур, може и връзка за обувка. По-реалистично ще е ако всичко е в черен цвят.

 

И така - готови сте за пиратско парти. Имате си всичко необходимо за него на достъпна цена, а децата ще са истински щастливи, което е най-ценното.

 

Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg