• Home »
  • Blog »
  • Стреч фолио - видове и приложение

Стреч фолио - видове и приложение

11 January 2018
Стреч фолио - видове и приложение

Стреч филм или стреч фолио е често използвано наименование за многопластово еластично полиетиленово фолио, произведено с помощта на така наречената технология за екструдиране на филми "CAST". Линейният полиетилен с ниска плътност (LLDPE) е основният материал за производство на разтегателен филм-стреч фолио.

Благодарение на съвременните производствени линии и най-съвременните технологии, както и използването на суровини, доставени от признати производители, филмът  е с много високо качество.

 

Приложение

Стреч фолиото се използва предимно за опаковане и защита на продукти, вариращи от товари, пакетирани на палети, до отделни елементи с големи или малки  общи размери. Благодарение на ниската си дебелина и висока издържливост, то  гарантира стабилността на товара, на опаковъчни продукти.

 

На пазара има различни видове стреч фолио, от различни производители.

 

Машинно - разтегателно  стреч фолио

То се използва за опаковане и защита на продукти, вариращи от товари, пакетирани на палети, до отделни елементи с големи общи размери. Предназначено е за  опаковане на товари с използване на опаковъчни машини.

 

Super Power и Power стреч фолио

Този тип стреч фолио е проектирано за опаковане и защита на продукти с използване на опаковъчни машини, дебелината на произведеното фолио е от 10 до 35 микрометра.

 

Стандартно  разтегателно стреч фолио

Това стреч фолио е предназначено  за опаковане и защита на продукти с използване на опаковъчни машини.

 

Предварително разтеглено фолио

Фолиото се произвежда чрез предварително разтягане на фолио тип "stretch" до определена дебелина.

Предварително опънато фолио има много предимства в сравнение с традиционното разтегателно фолио:

  • това позволява намаляване на консумацията на фолио по време на опаковане на палети и по този начин намаляване на разходите за единица опаковка;
  • голямото опъване на предварително опънатото фолио  се постига само с едно разтягане, което води до стабилност на натоварването по време на транспортирането;
  • необходимо е по-малко усилие за опъване на фолиото, което има положителен ефект върху ефективността на опаковането;
  • намаляването на консумацията на фолио има положително въздействие върху околната среда поради намаленото количество отпадъци.

Благодарение на използването на нови технологии, предварително изтегленото стреч фолио е оборудвано с цилиндрични ленти.

Създаването на върхове на  ръбове на фолиото води до:

  • повишена механична якост; филмът има по-голяма якост на скъсване, в сравнение с предварително изтеглено фолио, произведено по традиционни методи;
  • повишена устойчивост на раната на барабана до увреждане при транспортиране.

Предварително опънато фолио се предлага в следните диапазони на дебелината: 7; 8; 9; 10 цт.

Предварително опънато фолио се произвежда както за ръчно, така и за машинно приложение.

 

Ръчно стреч фолио

Предназначено за ръчно опаковане; дебелината на произведеното фолио е от 10 до 40 микрометра, а широчината е 450 мм или 500 мм, гарантираният участък е 100%; фолиото се навива на автоматична машина, оборудвана с устройства, контролиращи както дължината, така и теглото на стреч фолиото , навита на ролката.

Цвета на стреч фолиото може да бъде  различен: от безцветно и много прозрачно, до обагрено с различни цветове и не толкова прозрачно.

 

Инструкция за опаковане със стреч фолио.

Предполагам, че при опаковане  сте забелязали, че стреч фолиото  често се къса, когато се опакова палет със стоки.Това обикновено се дължи на неправилно боравене с този опаковъчен материал. Нашите съвети  ще ви помогнат да избегнете този проблем.

 


Разопаковане на стреч фолиото

1. Използвайте безопасен нож. Внимавайте да не повредите фолиото при неговото разопаковане.
2. Запомнете: Нарежете опоковката на фолиото между две ролки. В противен случай може да повредите самите ролки със стреч фолио.
3. Внимателно изваждайте ролката от опавката, за предпочитане с двете си ръце.

 

Пример за опаковане с фолио


1. Уверете се, че фолиото не е дефектно. Ако забележите някакви дефекти, разгънете докато дефектите изчезнат.
2. Обърнете внимание на посоката, в която фолиото трябва да бъде разопаковано.
3. Поставете ролка от стреч фолио върху опаковъчната количка. Опитайте се да контролирате външния вид на фолиото, колкото е възможно повече.
4. Издърпайте лентата от стреч фолиото между теглещите ролки.
5. Поставете ролката върху механизма за заваряване и рязане на филми. Ако вашето пакетиращо устройство няма такъв, можете да залепите лентата на фолиото към палета със стоките.

 

Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg.

 

Английското словосъчетание «Boxing day» обикновено се превежда като «Ден на подаръците», но буквалното му значение е «Ден на кутията». Този празник се отбелязва ежегодно във Великобритания и страните от Британската общност на следващия ден след Коледа, т.е. на 26 декември.

read more

След като си купите някаква техника – не изхвърляйте картонената кутия! От нея може да стане отлична къщичка за котка. Нейната красота и оригиналност зависят само от Вашата креативност.

read more

Картонената кутия е кутия или контейнер, обикновено изработени от картон и понякога от гофриран гипсокартон. В опаковането се използват много видове картонени опаковки. Понякога кашон се нарича картонената кутия.Картонената кутия е вид опаковка, подходяща за храна, фармацевтични продукти, хардуер и много други видове продукти.

read more

Гофрираните кутии се използват често като контейнери за превоз. Кутиите сами по себе си осигуряват известна степен на защита на продуктите, но често изискват вътрешни компоненти за омекотяване, закрепване и блокиране, за да се защити крехкото съдържание.

read more

В сравнение с опаковките изработени на нефтени продукти, картонените кутии за много по-препоръчителни. Доказано е, че картонените опаковки много по-малко замърсяват околната среда, практически на влияят на образуването на парников ефект, а и не изтощават запасите от полезни изкопаеми.

read more

Глобализацията и появата на електронната търговия доведоха до увеличаване на броя на сделките, а с него и на броя на операциите по международен превоз на стоки. За да се гарантира перфектното състояние на стоките в местоназначението, опаковката и опаковането са много важен фактор за успеха по време на транспорта.

read more

Голям помощник са малките картонени кутии.Те осигуряват удобство, надеждност при транспортиране и съхранение на конкретен продукт. Различните видове картонени кутии се използват за храна, облекло и обувки, сувенири, парфюми и много други продукти. Картонените кутии с малки размери са наистина универсални. Те лесно се сгъват и събират, не тежат, но в същото време имат добра издръжливост и са идеални за доста тежки, макар и малки, стоки.

read more

Колко големи могат да бъдат големите кашони. Големите кашони, известни като XXL опаковки, които са извън възможностите на много фирми, обикновено са в размери 10 и 22,5 квадратни метра. XXL опаковката е подходяща за големи или неудобни продукти, палетни дисплеи или просто за създаване на по-големи разфасовки. Така се осигурява ефективност при транзит и съхранение.

read more

Годишните разходи за опаковане за продукти, закупени и продадени в целия свят, са няколко милиарда долара. Изчислено е, че 10% от общите разходи за всички продукти на дребно са разходи за опаковане. Компаниите харчат милиони долари, използвайки опаковки като форма на маркетинг, за да привлекат клиенти, докато продуктите са на рафта.

read more

Използваме ги за опаковане и предпазване при транспортиране на чупливи, крехки и фини предмети - стъкларии, произведения на изкуството, огледала, техника и много други.

read more

Велпапето се състои от няколко гладки и нагънати пластове хартия слепени един за друг. Силните страни са разделени на класове, които са определени от специален стандарт. Вдлъбнатините се състоят от една или две външни слоеве, жлебове и многопластови типове велпапе, от една или повече междинни слоеве. Вълновата дъска се класифицира по различни начини според броя на външните, междинни слоеве и флейта.

read more

Архивен кашон - място за съхранение на документи, файлове и записи, за всички важни документи, произведения на изкуството, колекционерски книги или  други предмети. Препоръчително е тези елементи преди да бъдат поставени в архивния кашон за съхранение, първо да бъдат поставени в папки, архивна полиетиленова торба, чанта или други подобни кутии, който най-добре отговарят на вашите нужди.

read more

Хартиени кутии - част от нашето наследство - боклук за търговци, съкровище за продавачи, забавление за момчетата и момичетата, които омагьосват с таланта си да рисуват върху тях. Независимо дали ги чупим или ги залепваме отново, ние сме затънали в морето от тези многообразни хартиени кутии.

read more

Спестете разходи, като опаковате вашите стоки в картонени опаковки. Ние ви предлагаме възможността да опаковате вашите стоки в опаковъчни кутии и картонени опаковки и т.н., готови за изпращане в контейнер, чрез кораб или въздушен превоз. Освен че спестявате пари, можете да работите в в дома си и можете да третирате предмети със специална стойност, колкото желаете.

read more

В първа част описахме, как да си направите пиратски сандък за съкровища от кашон и картон. Сега продължаваме с пиратски кораб, облекло и аксесоари за пирати.И така - готови сте за пиратско парти. Имате си всичко необходимо за него на достъпна цена, а децата ще са истински щастливи, което е най-ценното.

read more

За никого не е тайна, че момчетата си падат по пирати.Трябват Ви кашони и картони.Едно пиратско парти няма как да мине без пиратски кораб и пиратско съкровище.

read more

Какво поставяме в новите кутии от картон и какво намираме в тези останали от миналото? Ежедневието на съвременния човек не би било същото без кутиите за съхранение. Използваме, без дори да ги забелязваме, а ползата от тях е незаменима.

read more

От картон и кашони могат да бъдат направени изключително интересни предмети за бита, ежедневието или просто за развлечение. Произведения на изкуството и различни видове украси, също могат да бъдат сътворени от картон. Ще Ви представим малка част от примерите, които могат да бъдат дадени за това какво можете и Вие самите да си измайсторите от картон.

read more

Деца демонстрираха изключителна креативност и показаха на възрастните как се прави еко къща от кашони. Те си построиха общ дом, използвайки разнообразни и природосъобразни материали, които щадят околната среда.

read more

Не изхвърляйте картонените изделия, защото можете да ги използвате повторно! Сега ще Ви разкажа как това може да стане. Единият от начините е като ги използвате във вашата градина. И още - може да отглеждате цветя или подправки в картонени кутии във вашия дом.

read more

Предстои Ви смяна на жилището? За да е лесно и безпроблемно преместването, ще се нуждаете от кутии, кашони, торби, стреч фолио и...няколко полезни съвета. Ето и нашия списък с ефективни и доказани в практиката трикове, които ще направят местенето лесно, чисто и организирано.

read more

Интересно е, че освен познатите приложения, от кашони може да се направи и нещо нестандартно, като впечатляваща камина например. За направата на камината са необходими кашони с различни размери - големи, средни и малки. Набавете си бяла хартия, подходящ тапет с мотив по Ваш вкус (например на тухли), самозалепващо фолио, лепило, макетно ножче, тиксо и вече имате всичко необходимо.

read more

Почти 80 години правителството на Финландия провежда политика, която е насочена към повишаване и стимулиране на раждаемостта в страната. Част от тази политика е подаръкът, който по традиция се подарява на всяка финландска майка при раждането на дете. Подаракът е значителен по размери кашон, в който има всичко от първа необходимост за новороденото - дрешки, завивки, памперси, играчки и много други дребни, но важни за бебето аксесоари. Най-интересното обаче, е малкият матрак, който се намира върте. С негова помощ, кашонът се превръща в първото легло на новороденото. Да, правилно разбрахте - бебето може да спи в подарения кашон.

read more

Изборът на подходяща опаковка зависи от конкретните ви нужди и цели – дали ще транспортирате предметите, или ще ги съхранявате, дали те са чупливи, дали ще бъдат съхранявани на влажно място, колко дълго ще останат опаковани и т.н. всички тези фактори са от значение, когато избираме опаковки, чието разнообразие е наистина голямо. Представяме ви полезна информация за най-често използваните типове опаковъчни материали и техните приложения, за да улесним избора ви.

read more

Когато става въпрос за складиране на вещи и преместване на багажи, много хора предпочитат да се сдобият с вече употребявани кашони и опаковъчни материали. Това със сигурност е лесно и доста изгодно, защото подобни опаковки могат да се намерят безплатно или на изключително ниски цени от хранителни магазини и различни фирми. Дали обаче този вариант е удачен или е по-добре да отделите малко средства и да закупите нови кашони?

read more

Кашоните традиционно се използват и във всяко жилище, като най-често служат за складиране на вещи, които не използваме, но не искаме да изхвърлим, както и при пренасяне на различни багажи. Например, можете спокойно да приберете в кашони дрехи, обувки, прибори за хранене, книги, играчки и какво ли още не.

read more

Преместването може да бъде стресиращо, независимо дали просто сменяте сегашния си апартамент с по-голям или се местите в друг квартал или град. Правилната организация и планиране на този процес ще ви спести много главоболия и ще опрости самото изпълнение. Ето и няколко съвета, които ще ви бъдат полезни.

read more

В последните години кашоните се превръщат в едни от най-често използваните и предпочитани опаковъчни материали. Те се използват за складиране и транспортиране на най-различни стоки, било то за краткотрайно или дълговременно съхранение на желаните продукти.

read more

Девет съвета, за се да уверите, че вашите вещи ще излязат от кашоните във вида, в който сте ги опаковали

read more