• Home »
  • Blog »
  • Велпапе - познатото и непознато

Велпапе - познатото и непознато

19 January 2018
Велпапе - познатото и непознато

Велпапе - знаете ли приложенията на този вид картон за бита?

 

Различните видове велпапе се различават по структурата си, която е причина за различните видове якост. Здравината на велпапето се увеличава с броя на слоевете и качеството на използваната хартия. Тя се определя от следните три характеристики:

 

  • Якост на разрушаване.
  • Съпротивление на пробиване.
  • Устойчивост на смачкване на ръба.

 

 

Велпапето се състои от няколко гладки и  няколко нагънати пластове хартия, слепени един за друг. Има разделение  на класове, които са определени от специален стандарт. Вдлъбнатините се състоят от един или два външни слоя, и жлебове. Има  и  многопластови типове велпапе, с един или повече междинни слоя.  Вълновата дъска се класифицира по различни начини според броя на външните и междинни слоеве .

 

Защо е устойчива  гофрираната плоскост?


Използвани са два слоя  нагъната хартия, които са залепени заедно, един слой негофрирана хартия или картон и откритите външни повърхности са покрити с един слой от хартия или картон.

 

Приложение на велпапето

 

Картонените кутии обикновено се изработват от двуслойна гофрирана дъска с единична стена. Направените от гофриран картон с висока якост, обикновено тристенни или ултра-тежки гофрираните плоскости, се използват за транспортни операции, включващи тежки климатични условия и механични натоварвания, както и за тези, които включват по-тежки товари. Освен това, гофрирания слой, направен от устойчиво на влага лепило и хартия, се използва по-специално за морския транспорт.

От голямо значение при картонените кутии е флейтите, в края и страничните стени да бъдат разположени вертикално. Така ще могат да издържат на възможно най-голямото напрежение. Ако флейтите са хоризонтални, те имат много слаба твърдост и могат лесно да се смачкат.

Когато не са подредени правилно, жлебовете се смачкват при  натиск отгоре. Целият пакет може да се смачка и устойчивостта на кашона да се наруши.

Лесно е  свободно да се снабдите с гофриран картон. Много магазини, включително и онлайн магазините, разполагат с тонове от тях всяка година. Много и различни са употребите на велпапе картона, затова е добре той винаги да Ви бъде под ръка.

 

Изкуство с велпапе

 

Ако обичате занаятите или имате деца които обичат да майсторят, има различни употреби за велпапето. Поставете го на работния плот, за да защитите пода или масата, когато  майсторите нещо. Ако боядисвате със спрей, махнете горната и странична  страна на кутията. Боядисвайте върху големи, плоски ленти от него. Сложете ги заедно, за да направите скулптури, модели и други декорации.

 

Съхранение

 

Ако имате много предмети за съхранение и организиране, кутиите от велпапе са удобни и  достъпни. Използвайте кутии за организиране на дребните неща в гаража си. Поставете ги на рафтове, напишете елементите, които са вътре и ги напълнете - намирането на елементи ще бъде незабавно.

 

Училище

 

Картонените кутии от велпапе са идеални за диаграми или за създаване на евтин дисплей за даден проект. Учителите ще намерят тези дисплейни табла за отлични визуални средства в класната стая. Когато приключите с един дисплей за годината, всичко, което трябва да направите, е да го сгънете и да го върнете в килера, за да го използвате отново през следващата година. Когато дойде време за училищна игра, използвайте гофриран картон, за да направите декорите си и други детайли на сцената. Така  бюджетът ви няма да пострада.

 

Мебели от велпапе

 

Вярвате или не, велапапето е достатъчно здраво, за да направите мебели.  Превърнете го в материал за мебели за дома. Идеално за студентите и детските стаи, мебелите от картон, когато са построени правилно, са по-здрави, отколкото бихте очаквали.

 

Градинарство

 

Можете да използвате велпапе картон в градината си за много различни неща. Поставете кутия върху нежния си разсад, за да го предпазите от горещото лятно слънце или от силни ветрове. Практиката и лесното огъване на велпапето ще Ви дадат още идеи и приложения.

 

Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg

Английското словосъчетание «Boxing day» обикновено се превежда като «Ден на подаръците», но буквалното му значение е «Ден на кутията». Този празник се отбелязва ежегодно във Великобритания и страните от Британската общност на следващия ден след Коледа, т.е. на 26 декември.

read more

След като си купите някаква техника – не изхвърляйте картонената кутия! От нея може да стане отлична къщичка за котка. Нейната красота и оригиналност зависят само от Вашата креативност.

read more

Картонената кутия е кутия или контейнер, обикновено изработени от картон и понякога от гофриран гипсокартон. В опаковането се използват много видове картонени опаковки. Понякога кашон се нарича картонената кутия.Картонената кутия е вид опаковка, подходяща за храна, фармацевтични продукти, хардуер и много други видове продукти.

read more

Гофрираните кутии се използват често като контейнери за превоз. Кутиите сами по себе си осигуряват известна степен на защита на продуктите, но често изискват вътрешни компоненти за омекотяване, закрепване и блокиране, за да се защити крехкото съдържание.

read more

В сравнение с опаковките изработени на нефтени продукти, картонените кутии за много по-препоръчителни. Доказано е, че картонените опаковки много по-малко замърсяват околната среда, практически на влияят на образуването на парников ефект, а и не изтощават запасите от полезни изкопаеми.

read more

Глобализацията и появата на електронната търговия доведоха до увеличаване на броя на сделките, а с него и на броя на операциите по международен превоз на стоки. За да се гарантира перфектното състояние на стоките в местоназначението, опаковката и опаковането са много важен фактор за успеха по време на транспорта.

read more

Голям помощник са малките картонени кутии.Те осигуряват удобство, надеждност при транспортиране и съхранение на конкретен продукт. Различните видове картонени кутии се използват за храна, облекло и обувки, сувенири, парфюми и много други продукти. Картонените кутии с малки размери са наистина универсални. Те лесно се сгъват и събират, не тежат, но в същото време имат добра издръжливост и са идеални за доста тежки, макар и малки, стоки.

read more

Колко големи могат да бъдат големите кашони. Големите кашони, известни като XXL опаковки, които са извън възможностите на много фирми, обикновено са в размери 10 и 22,5 квадратни метра. XXL опаковката е подходяща за големи или неудобни продукти, палетни дисплеи или просто за създаване на по-големи разфасовки. Така се осигурява ефективност при транзит и съхранение.

read more

Годишните разходи за опаковане за продукти, закупени и продадени в целия свят, са няколко милиарда долара. Изчислено е, че 10% от общите разходи за всички продукти на дребно са разходи за опаковане. Компаниите харчат милиони долари, използвайки опаковки като форма на маркетинг, за да привлекат клиенти, докато продуктите са на рафта.

read more

Използваме ги за опаковане и предпазване при транспортиране на чупливи, крехки и фини предмети - стъкларии, произведения на изкуството, огледала, техника и много други.

read more

Архивен кашон - място за съхранение на документи, файлове и записи, за всички важни документи, произведения на изкуството, колекционерски книги или  други предмети. Препоръчително е тези елементи преди да бъдат поставени в архивния кашон за съхранение, първо да бъдат поставени в папки, архивна полиетиленова торба, чанта или други подобни кутии, който най-добре отговарят на вашите нужди.

read more

Стреч филм или стреч фолио е често използвано наименование за многопластово еластично полиетиленово фолио, произведено с помощта на така наречената технология за екструдиране на филми "CAST". Линейният полиетилен с ниска плътност (LLDPE) е основният материал за производство на разтегателен филм-стреч фолио.

read more

Хартиени кутии - част от нашето наследство - боклук за търговци, съкровище за продавачи, забавление за момчетата и момичетата, които омагьосват с таланта си да рисуват върху тях. Независимо дали ги чупим или ги залепваме отново, ние сме затънали в морето от тези многообразни хартиени кутии.

read more

Спестете разходи, като опаковате вашите стоки в картонени опаковки. Ние ви предлагаме възможността да опаковате вашите стоки в опаковъчни кутии и картонени опаковки и т.н., готови за изпращане в контейнер, чрез кораб или въздушен превоз. Освен че спестявате пари, можете да работите в в дома си и можете да третирате предмети със специална стойност, колкото желаете.

read more

В първа част описахме, как да си направите пиратски сандък за съкровища от кашон и картон. Сега продължаваме с пиратски кораб, облекло и аксесоари за пирати.И така - готови сте за пиратско парти. Имате си всичко необходимо за него на достъпна цена, а децата ще са истински щастливи, което е най-ценното.

read more

За никого не е тайна, че момчетата си падат по пирати.Трябват Ви кашони и картони.Едно пиратско парти няма как да мине без пиратски кораб и пиратско съкровище.

read more

Какво поставяме в новите кутии от картон и какво намираме в тези останали от миналото? Ежедневието на съвременния човек не би било същото без кутиите за съхранение. Използваме, без дори да ги забелязваме, а ползата от тях е незаменима.

read more

От картон и кашони могат да бъдат направени изключително интересни предмети за бита, ежедневието или просто за развлечение. Произведения на изкуството и различни видове украси, също могат да бъдат сътворени от картон. Ще Ви представим малка част от примерите, които могат да бъдат дадени за това какво можете и Вие самите да си измайсторите от картон.

read more

Деца демонстрираха изключителна креативност и показаха на възрастните как се прави еко къща от кашони. Те си построиха общ дом, използвайки разнообразни и природосъобразни материали, които щадят околната среда.

read more

Не изхвърляйте картонените изделия, защото можете да ги използвате повторно! Сега ще Ви разкажа как това може да стане. Единият от начините е като ги използвате във вашата градина. И още - може да отглеждате цветя или подправки в картонени кутии във вашия дом.

read more

Предстои Ви смяна на жилището? За да е лесно и безпроблемно преместването, ще се нуждаете от кутии, кашони, торби, стреч фолио и...няколко полезни съвета. Ето и нашия списък с ефективни и доказани в практиката трикове, които ще направят местенето лесно, чисто и организирано.

read more

Интересно е, че освен познатите приложения, от кашони може да се направи и нещо нестандартно, като впечатляваща камина например. За направата на камината са необходими кашони с различни размери - големи, средни и малки. Набавете си бяла хартия, подходящ тапет с мотив по Ваш вкус (например на тухли), самозалепващо фолио, лепило, макетно ножче, тиксо и вече имате всичко необходимо.

read more

Почти 80 години правителството на Финландия провежда политика, която е насочена към повишаване и стимулиране на раждаемостта в страната. Част от тази политика е подаръкът, който по традиция се подарява на всяка финландска майка при раждането на дете. Подаракът е значителен по размери кашон, в който има всичко от първа необходимост за новороденото - дрешки, завивки, памперси, играчки и много други дребни, но важни за бебето аксесоари. Най-интересното обаче, е малкият матрак, който се намира върте. С негова помощ, кашонът се превръща в първото легло на новороденото. Да, правилно разбрахте - бебето може да спи в подарения кашон.

read more

Изборът на подходяща опаковка зависи от конкретните ви нужди и цели – дали ще транспортирате предметите, или ще ги съхранявате, дали те са чупливи, дали ще бъдат съхранявани на влажно място, колко дълго ще останат опаковани и т.н. всички тези фактори са от значение, когато избираме опаковки, чието разнообразие е наистина голямо. Представяме ви полезна информация за най-често използваните типове опаковъчни материали и техните приложения, за да улесним избора ви.

read more

Когато става въпрос за складиране на вещи и преместване на багажи, много хора предпочитат да се сдобият с вече употребявани кашони и опаковъчни материали. Това със сигурност е лесно и доста изгодно, защото подобни опаковки могат да се намерят безплатно или на изключително ниски цени от хранителни магазини и различни фирми. Дали обаче този вариант е удачен или е по-добре да отделите малко средства и да закупите нови кашони?

read more

Кашоните традиционно се използват и във всяко жилище, като най-често служат за складиране на вещи, които не използваме, но не искаме да изхвърлим, както и при пренасяне на различни багажи. Например, можете спокойно да приберете в кашони дрехи, обувки, прибори за хранене, книги, играчки и какво ли още не.

read more

Преместването може да бъде стресиращо, независимо дали просто сменяте сегашния си апартамент с по-голям или се местите в друг квартал или град. Правилната организация и планиране на този процес ще ви спести много главоболия и ще опрости самото изпълнение. Ето и няколко съвета, които ще ви бъдат полезни.

read more

В последните години кашоните се превръщат в едни от най-често използваните и предпочитани опаковъчни материали. Те се използват за складиране и транспортиране на най-различни стоки, било то за краткотрайно или дълговременно съхранение на желаните продукти.

read more

Девет съвета, за се да уверите, че вашите вещи ще излязат от кашоните във вида, в който сте ги опаковали

read more