Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Често задавани въпроси (FAQ)

1. Доставка и връщане

1.1. Как ще получа кашоните/кутиите – в плосък вид или сглобени?

Всички кашони/кутии се изпращат в плосък вид. По този начин те са най-лесни за транспортиране и съхранение.

 

1.2. Каква е цената на доставката?

Цената на доставката е фиксирана за всички стандартни стоки:

- 6.00 лв. за доставка до офис на Еконт;

- 10.00 лв за доставка до адрес с куриерска фирма Еконт или наш транспорт. 

Доставката на кашони по поръчка е задължение на получателя.

 

1.3. Какви са условията на доставка и връщане?

Срокът за доставка на стандартни стоки е от 1 до 3 работни дни в текущия период.

При изработка на кашони по индивидуални размери срокът за доставка се уточнява допълнително.

Ако закупеният от вас продукт не отговаря на нуждите ви, можете да го върнете в рамките на 14 дни от деня на доставката му с куриер, при условие че продуктът е в оригиналния си търговски вид, без видими следи от употреба. Кашоните и кутиите не трябва да се сглобяват (сгъват). Транспортните разходи за връщане и замяна на стоки са за ваша сметка.

 

1.4. Мога ли да взема своята онлайн поръчка на място?

Да, можете. В случай че сте направили онлайн своята поръчка, но предпочитате да я вземете възможно най-бързо и да спестите както време, така и такса за доставка, удобен вариант e да посетите физическия ни магазин

При опция “вземане на място” приготвяме поръчките по-бързо, като можете да дойдете да вземете своята в рамките на пет дни от деня, в който сме ви уведомили, че е готова.

 

1.5. Как ще получа пратката си?

За да получите безопасно своите пратки, аранжираме всички разнородни продукти от поръчката по специфичен начин. Обвиваме с твърда подложка от велпапе, стречираме със стреч фолио и използваме брандирано тиксо за запазване на целостта. Съответно процесът е по-бавен и срокът за изпращане е по-дълъг в натоварени периоди.

2. Продукти

2.1. Какви кашони предлагате – нови или употребявани?

Всички кашони, които предлагаме, са чисто нови, неупотребявани и изработени от висококачествено велпапе. В ПАКИТ.БГ работим с висококачествено и високограмажно велпапе. Отличава се с високи стойности на показателите за съпротивление на спукване и смачкване. Можете да разгледате всички размери, които предлагаме, и да поръчате лесно и удобно.

 

2.2. Каква е разликата между видовете велпапе, от които се произвеждат кашоните и кутиите?

Материалът, който използваме, може да бъде бял, кафяв или черен, крафт (нерециклиран) или некрафт (рециклиран).

Според вълната или гофрираната част между отделните слоеве, която определя колко здраво ще е велпапето, най-често се използват следните видове:

 - микровелпапе Е вълна 1,5 мм – обикновено използвано за изработка на малки и средни щанцови кутии и опаковки;

 - трипластно велпапе В вълна 3 мм или С вълна 4 мм – най-разпространените типове вълна, подходящи за производство на средни към големи кашони за преместване или транспортиране;

 - петпластно велпапе EC вълна 5 мм или BC вълна 6,5 мм – подходящо за изработка на големи и здрави кашони с голяма товароносимост.

Всички видове са подходящи за печат.

 

2.3. Как се сглобяват кашоните преди употреба?

Използването на тиксо е задължително при сглобяването на кашоните. Често срещаното кръстосване или застъпване перата на кашони не се препоръчва, защото кашонът става нестабилен, не може да понесе товара и се отваря, като това може да доведе до контузия или повреждане на опакованите в кашона предмети.

За да сглобите правилно своите кашони, първо прегънете навътре перата на по-късата страна, след това прегънете перата на по-дългата страна и залепете с тиксо – първо по дължината и после по ширината.

 

2.4. Предлагате ли материали за палетизиране?

Да, при нас ще откриете различни видове и размери кашони, подходящи за палетизиране, както и опаковъчни консумативи като метална катарама за чембер лента, различни видове ъгли, стреч фолио, с което да опаковате кашоните, подходящо тиксо и други нужни консумативи.

 

2.5. Как да преценя какъв вид аеропласт да използвам?

Аеропластът ефективно предпазва деликатните и чупливи вещи от удари, влага, прах, вибрации, високи температури.

Малките балони са подходящи за по-малки и леки предмети като декорация, козметика или електронни аксесоари. Големите балони – за по-големи и тежки предмети като домакински уреди, мебели или професионални инструменти. Крафт аеропластът пък е съчетание между трислоен аеропласт и крафт хартия с висока здравина, много е издръжлив и дава възможност на предметите да дишат. Предлагаме и антистатичен аеропласт, който предотвратява натрупването на статично електричество, което може да навреди на вашата електроника. 

 

2.6. Как да преценя какъв вид тиксо да използвам?

При сглобяване на кашони, опаковане с аеропласт и облепяне на предмети при транспортиране можете да заложите на стандартното тиксо солвент в прозрачен и кафяв вариант. Хартиеното тиксо е подходящо за надписване или закриване на области за боядисване, а биоразградимият крафт вариант позволява рециклирането на кашоните, без да се налага неговото отстраняване. Цветното тиксо служи за обозначаване на различен вид съдържание в опаковките. Предлагаме и видове тиксо с висока издръжливост като тиксо с нишки от фибростъкло и армирано тиксо.

 

2.7. Имате ли кутии за конкретни видове продукти/предмети, за какви?

При нас ще откриете голямо разнообразие от размери и дизайни кутии. Предлагаме кутии с прозорец, с дръжка или закопчалка, с дъно и капак, такива с разделители и вложки, както и кутии за картини и плоскости, за бутилки, буркани, храна, тип кибрит или пица и други. 

 

2.8. Имате ли тематични подаръчни опаковки и аксесоари?

Освен подходящи за различни лични, официални и корпоративни поводи, имаме кутии, торбички, тишу хартия и аксесоари на коледна тематика, както и за празници като Св. Валентин и 8 март. Като с тях можете да оформите различни стилове опаковка – например луксозна, артистична или пък еко.

 

2.9. Какъв куриерски плик да избера?

Ако често изпращате различни продукти, мостри или документи, както и по-дребни или чупливи предмети, куриерските пликове ще ви свършат работа. Тези с джоб или без джоб от полимер са изработени от здрав и непрозрачен рециклируем материал и са подходящи за различни предмети и документи. Куриерските пликове с аеропласт предпазват деликатните и чупливи продукти, хартиените куриерски пликове са за пренасяне на документи и продукти, които нямат нужда от специална защита, като имаме и цветни пликове от непрозрачен полимер.

 

2.10. Предлагате ли опаковки за бизнеса?

Да, предлагаме разнообразни по дизайн и размери кутии, които можете да използвате за продукти от най-различен характер. А подаръчните ни кутии, както и хартиените ни торбички са подходящи за оформянето на ефектни опаковки за клиентите ви в зависимост от повода и опакования предмет.

3. Персонализирани продукти

3.1. Предлагате ли кашони с различни размери от стандартните във вашия онлайн магазин?

Да, предлагаме кашони с индивидуални за клиента размери. Изпратете ни запитване с желаните размери и количеството, от което се нуждаете, и ние ще ви върнем отговор за цена и време за доставка на вашата поръчка. Можете да научите повече за персонализираното ни производство тук.

 

3.2. Мога ли да брандирам своя кашон или кутия?

Да, предлагаме печат върху кашони и щанцови кутии от нашия асортимент, както и на такива, произведени по ваш размер. Стилната опаковка е допълнителен елемент, който ще ви отличи на пазара, затова е добра идея върху нея да поставите своето лого, отличаващи елементи за бранда ви или важна информация.

Използваме две технологии за печат: ситопечат и флексопечат. 

 

3.3. Мога ли да поръчам стикери с персонализиран дизайн?

Брандирането на стикери е широко приложимо и бюджетно решение. Вие избирате формата и размерите им и можете да поставите своето лого, полезна или промоционална информация, да оформите красив дизайн. Като можете да залепите стикерите върху кашони, кутии, торбички или друг опаковъчен материал, дори и директно върху някои продукти. 

 

3.4. Мога ли да брандирам своето тиксо?

Персонализирайте и тиксото си, като поставите на него логото си например – тиксо солвент или хартиено са вариантите, които можете да използвате при брандиране, като има възможност да се включат до два цвята при печата.

4. Еко

4.1. Кои от вашите опаковъчни материали са подходящи за рециклиране?

Нашите разнообразни по размер и дизайн кашони са изработени от 100% биоразградими и подходящи за рециклиране материали, като при тях можете да използвате и биоразградимо крафт тиксо. Велпапето (също рециклируемо) е подходящо за покриване на подови настилки и за опаковане на обемни предмети и мебели, a с шредираното велпапе можете да уплътните празните пространства в кашоните. 

 

4.2. Предлагате ли материали, подходящи за изцяло еко подаръчна опаковка?

Всичките ни дизайни кутии, изработени от велпапе, са подходящи за рециклиране. А за уплътнение и декорация можете да използвате еко материали като опаковъчна хартия, натурална рафия, шредирана опаковъчна хартия или дървени стърготини, натурален канап и панделка от зебло.

5. При преместване

5.1. Какви кашони и опаковъчни материали са ми необходими при преместване?

Спрямо предметите, които имате вкъщи. За да ви улесним обаче, сме предоставили богато описание и снимков материал на различните ни продукти и как най-лесно и удобно да ги използвате. В секция "Кашони за преместване" ще намерите готови решения за различни по размер жилища в зависимост от вашите нужди.

 

5.2. Какви материали да използвам, за да предпазя деликатни предмети от надраскване и счупване?

Най-крехките, чупливи и с деликатна повърхност предмети се обвиват с аеропласт. Стреч фолиото и опаковъчната хартия също са подходящи за целта, като за по-обемните или с нестандартна форма предмети е добре да използвате велпапе. Накрая фиксирайте опаковката с тиксо, а празните пространства в кутиите и кашоните можете да уплътните с шредирано велпапе или шредирана опаковъчна хартия.

 

5.3. Каква е разликата между трипластните и петпластните кашони, използвани за преместване?

Разликата между двата вида кашони е в дебелината на велпапето, от което са произведени. Трипластният кашон е с дебелина на велпапето 3-4 мм и е по-тънък от петпластния. Обикновено трипластните кашони се използват за локални премествания, където и натоварването на самите кашони е по-малко. Също така са подходящи за складиране, съхранение, архивиране и др.

Петпластните кашони са изработени от по-дебело (петслойно) велпапе с дебелина 5-6.5 мм. Те са по-здрави, по-устойчиви и понасят по-големи натоварвания. Най-често се използват за международни премествания, където има много по-голямо натоварване на кашоните, защото понякога се налага да бъдат претоварвани на различни превозни средства и се подреждат на голяма височина един върху друг. Подходящи са също за колетни пратки, опаковане на силно чупливи предмети, складиране за продължително време и др.

6. Мога ли да получа съдействие от вас?

6.1. Предстои ми преместване, но не знам какво да избера. Мога ли да разчитам на вас?

Можете да разчитате на нас за професионална консултация относно правилния избор на продукти и решения при подготовката за преместване. Нашият опит и добри практики през годините показват, че този процес е също толкова важен, колкото и самото преместване. 

 

6.2. Какъв кашон/кутия да използвам?

Да, можем да ви консултираме кои размери и дизайни кашони или кутии биха били подходящи за опаковането, съхранението и/или транспортирането на различни видове продукти и вещи.

 

6.3. Как да оформя подаръчна опаковка?

Да, можем да ви насочим какви кутии или опаковъчни материали да използвате и как да ги съчетаете, за да оформите красива и оригинална подаръчна опаковка. В зависимост от повода и предпочитанията ви може да бъде луксозна, романтична, артистична или друг тип.

 

6.4. Какви аксесоари да включа?

При нас ще откриете богато разнообразие от аксесоари, подходящи за подаръчните ви опаковки – панделки, тематични стикери, цветни хартиени етикети, тишу хартия и други. С радост ще ви насочим кои биха били подходящи за повода и предмета, който опаковате, както и ще ви покажем варианти за тяхното съчетаване.

 

6.5. Как да направя вътрешна опаковка?

Вътрешната опаковка допълва преживяването и е важно да се обмисли и тя. Включва материали като тишу, пчелна или шредирана хартия, дървени стърготини и др. Ние можем да ви дадем идеи какви конкретни материали и аксесоари да използвате, с които не само да уплътните пространствата в кутиите, но и да впечатлите до последния детайл.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас