Често задавани въпроси (FAQ)

Какви кашони предлагате - нови или употребявани?

Всички кашони, които предлагаме, са чисто нови, неупотребявани и изработени от висококачествено велпапе. Размерите на кашоните са съобразени с размерите на предметите, които се опаковат при едно средностатистическо преместване на дома и офиса. В ПАКИТ.БГ работим с висококачествено и високограмажно велпапе. Отличава се с високи стойности на показателителите за съпротивление на спукване и смачкване. Можете да разгледате всички размери, които предлагаме и да поръчате лесно и удобно.

Каква е разликата между трипластните и петпластните кашони?

Разликата между двата вида кашони е в дебелината на велпапето, от което са произведени. Трипластният кашон е по-тънък от петпластния. Обикновено трипластните кашони се използват за локални премествания, където и натоварването на самите кашони е по-малко. Също така са подходящи за складиране, съхранение, архивиране и др.

Петпластните кашони са изработени от по-дебело (петслойно) велпапе. Те са по-задрави, по-устойчиви и понасят по-големи натоварвания. Най-често се използват за международни премествания, където има много по-голямо натоварване на кашоните, защото понякога се налага да бъдат претоварвани на различни превозни средства и се подреждат на голяма височина един върху друг. Подходящи са също за колетни пратки, опаковане на силно чупливи предмети, складиране за продължително време и др.

Какви кашони и опаковъчни материали са ми необходими при преместване?

Спрямо предметите, които имате вкъщи. За да ви улесним обаче вашия избор, сме предоставили богато описание и снимков материал на различните ни продукти и как най-лесно и удобно да ги използвате. В секция "Пакети за преместване" ще намерите готови решения за различни по размер жилища в зависимост от вашите нужди.

Как се сглобяват кашоните преди употреба?

Изполването на тиксо е задължително при сглобяването на кашоните. Често срещаното кръстосване или застъпване перата на кашони не се препоръчва, защото кашонът става нестабилен, не може да понесе товарът и се отваря, като това може да доведе до контузия или повреждане на опакованите в кашона предмети.

За да сглобите правилно своите кашони първо прегънете навътре перата на по-късата страна, след това прегъвате перата на по-дългата страна и залепете с тиксо първо по дължината и после по ширина.

Как ще получа кашони - сгънати или сглобени?

Всички кашони се изпращат в сгънат вид на връзка. По този начин те са най-лесни за транспортиране и съхранение. 

Предлагате ли кашони с различни размери от стандартните във вашия онлайн магазин?

Да, предлагаме кашони с индивидуални за клиента размери. Изпратете ни запитване с желаните размери и количеството, от което се нуждаете, и ние ще ви върнем отговор за цена и време за доставка на вашата поръчка. Можете да научите повече за персонализираното ни производство тук.

Каква е цената на доставката?

Цената на доставката е фиксирана:

- 6.00 лв. за доставка до офис на Еконт;

- 10.00 лв за доставка до адрес.

 

Мога ли да взема своята онлайн поръчка на място?

Да, можете. В случай, че сте направили онлайн своята поръчка, но предпочитате да я вземете възможно най-бързо и да спестите както време, така и такса за доставка, удобен вариант e да посетите физическия ни магазин. :) 

При опция “вземане на място” приготвяме поръчките по-бързо, като можете да дойдете да вземете своята в рамките на пет дни от деня, в който сме ви уведомили, че е готова.

Мога ли да брандирам своя кашон или кутия?

Да, предлагаме печат върху кашони и щанцови кутии от нашия асортимент, както и на такива, произведени по Ваш размер.

Използваме две технологии за печат: ситопечат и флексопечат. Можете да научите повече за брандиране на кутии и кашони тук.

Предстои ми преместване, но не знам какво да избера. Мога ли да разчитам на Вас?

Можете да разчитате на нас за професионална консултация относно правилния избор на продукти и решения при подготовката за преместване. Нашият опит и добри практики през годините показват, че този процес е също толкова важен колкото и самото преместване. Можете да разгледате нашите кашони за преместване и да поръчате лесно и удобно през сайта.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас