Как да оформите красиви и ефектни опаковки за Свети Валентин?

26 януари 2024
Как да оформите красиви и ефектни опаковки за Свети Валентин?

Празникът на любовта наближава и е време да планирате подходящите опаковки за целта. Независимо дали ще подарявате на любимия човек, или ще опаковате тематично за клиенти например, знаете, че помислената в детайл опаковка добавя специална стойност и обогатява преживяването. Затова в следващите редове ви даваме разнообразни идеи какви опаковъчни материали да включите, за да създадете подобаващо впечатление на Свети Валентин. Вдъхновете се и действайте!

 

 

Изберете тематична кутия

 

Първото, за което трябва да помислите, е дали искате да включите повече специфични детайли в опаковката, които да аранжирате според вкуса си, или предпочитате да заложите на кутиите, създадени специално за празника. Най-бързият и лесен начин е да изберете подобна тематична кутия. Защото я получавате в завършен вид и единственото, което ѝ липсва, е картичка с романтично пожелание. 

Ако се спрете на такава кутия, помислете какъв дизайн предпочитате. Класическият избор са кутиите с форма на сърце, разбира се. Както и кутиите с изображения на сърца по тях. Но можете да загатнете за празника и със стилна червена кутия в друга форма – все пак червеното е цветът, който свързваме със Свети Валентин. А дори и по-изчистена кутия в неутрален цвят може да се превърне в подходяща за празника, ако добавите към нея свежи елементи с формата на сърце от типа на етикет или стикер.

При нас ще откриете и много чаровни ленени торбички, които отново влизат в ролята на завършена опаковка до последния детайл. Включете романтични аксесоари

 

 

В случай че предпочитате сами да оформите своята опаковка – развихрете фантазията си и се възползвайте от разнообразието от аксесоари, с които да създадете съвсем персонализирана и оригинална визия. 

Разбира се, зависи какъв е и предметът, който опаковате. Съобразете се с неговата големина и други специфики и преценете дали е подходящо да го обвиете в тишу хартия например. 

Като тишу хартията можете да я използвате и за да обвиете с нея кутия със семпъл дизайн.

От хартията преценете дали да изберете червен цвят, който да е основен фокус, или пък бял или друг неутрален нюанс, при който да изпъкват детайлите. Колкото до аксесоарите – можете да направите страхотни комбинации между красиви панделки, етикети, стикери и други елементи с формата на сърце или с изрисувани сърца по тях.

Червената разтегателна пчелна хартия пък е доста нестандартен вариант, който също можете да включите в опаковката.

Непринудените и уютни еко опаковки с крафт хартия, канап или панделка от зебло също са чудесна и актуална идея. Ако ви допадат, използвайте подобни материали за основа и акцентирайте с елементи за Свети Валентин.Погрижете се и за вътрешната опаковка

 

    

 

Не забравяйте, че вътрешната опаковка допълнително впечатлява и радва. А пък ако предметът е чуплив, е добре да го обвиете в тишу хартия или да уплътните пространството около него в кутията. За целта използвайте дървени стърготини, тишу, пчелна или шредирана хартия

Последната ще я откриете в много приятни цветове, които можете да съчетаете с останалата опаковка. В допълнение разпръснете каквито подходящи детайли ви хрумне в кутията и с тях финализирайте магичното усещане на своите подаръци. :) Подготвяте ли се вече за празника на любовта? Отделете си достатъчно време, за да планирате не само подаръците, но и техните опаковки. Сигурни сме, че сред нашите идеи ще откриете най-вдъхновяващите за вас и ще ги осъществите лесно. А ако имате нужда от съвети или искате да поръчате от нашите материали – не се колебайте да ни потърсите, ще се радваме да помогнем.