Как правилно да опаковаме бутилки?

30 май 2020
Как правилно да опаковаме бутилки?

Безопасното и ефективно опаковане на бутилки може да се превърне в кошмар както за  компаниите,  така и за обикновеният потребител. Неправилното опаковане на бутилки може да доведе до значителни финансови загуби и недоволни клиенти. Поради тази причина трябва да се използват опаковки, предназначени за опаковане на бутилки. Опаковки, които са едновремено здрави и проектирани така, че да сведат до минимум риска от счупване на съдържанието. При избора си на опаковка трябва да вземете предвид типа на вашия бизнес, броя бутилки, които трябва да опаковате и как точно искате да ги представите на вашите клиенти.

 

Кашони/ Кутии с разделители

 

 

Това вероятно е най-често използваният вид опаковка за бутилки. Кашонът за вино с разделител се състои от кашон, изработен от трипластно или петпластно велпапе, в който са разположени разделители под формата на решетка, образуваща различен брой клетки. Всяка клетка е предназначена за една бутилка. Стените, около всяка клетка, са изработени от велпапе и предотвратяват свободното движение на бутилките по време на транспорт и прекия им допир една с друга.

 

Този тип опаковки за бутилки позволяват безопасното съхранение и транспортиране на големи количества (те често се предлагат с капацитет от 6, 12 или повече бутилки) и могат да бъдат изработени за различни по големина бутилки (бутилки за вино, бутилки за бира и дори за буркани). Въпреки че може да не изглеждат толкова представителни, колкото другите видове опаковки за бутилки, те вероятно са най-широко използваният тип на ниво търговия на дребно, тъй като предлагат страхотна защита на крехките артикули. Често може да видите този тип опаковки с някакъв персонализиран печат и марка, а това може да е чудесен вариант и за вас, ако продавате на дребно!

 

 kashon-za-butilki-i-shisheta

 

Кашон/ кутия за бутилки

 

Кашонът за вино е предзназначен за една бутилка. Той е подходящ тогава, когато количеството бутилки, които изпращате е значително по-малко или когато искате да изпратите като подарък бутилка вино например. За един брой бутилка вино можете да изберете да я опаковате в щанцова кутия, изработена от микровелпапе, което ѝ придава по-изчистен и стилен вид. Щанцовите кутии се изработват с помощта на специален инструмент, наречен щанца и не изискват използването на тиксо или друг вид залепяне.

 

 

Допълнителна сигурност

 

 

Ако по някаква причина не искате или нямате възможност да използвате специално предназначени за опаковането на бутилки кашони, то нашият съвет е да използвате пликове от аеропласт за бутилки,

 

plik-aeroplast-za-butilki

 

които разполагат с двойно лепяща лента или да увиете добре всяка една бутилка в обикновен аеропласт или крафт-аеропласт, като го фиксирате около артикула с тиксо, за да се уверите, че няма да се развие или изхлузи от бутилката по време на транспорт.

 

aeroplast-aerofolio   kraft-aeroplast-aerofolio

 

 

Друг вариант за допълнително обезопасяване на бутилките в кашона е употребата на шредирано велпапе. Повече за него и качествата му можете да видите тук.

 

shredirano-velpape-kashon

 

Аеропластът и шредираното велпапе могат да бъдат използвани и заедно с кашоните/ кутиите, предназначени за бутилки за още по-голяма сигурност.

 

Бонус съвет: Използвайте стикери „Чупливо“ и такива, оказващи посоката на съхранение и начин на транспортиране. Презастраховането никога не е излишно, особено когато става дума за по-ценни и скъпи артикули!