Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Как да опаковаме спалнята при преместване

18 октомври 2019
Как да опаковаме спалнята при преместване

Спалнята е тази стая в къщата или апартамента, която отнема най-много време при преместване в нов дом. Това се дължи не само на тежките мебели, като гардероб и легло например, но и на всички дрехи, които също трябва да бъдат сортирани и опаковани.

 

Независимо колко вещи и спални имате, с добра организация и систематичност, бихте могли да направите процеса на опаковане по-лесен, по-бърз и дори приятен!

 

Организираност

 

Първата стъпка е да разделите спалнята на съставните и части, както следва:

  • Легло
  • Гардероб и други мебели
  • Спално бельо и дрехи
  • Самостоятелна баня (ако имате такава)

 

Всяка от тези части има своите особености и предизвикателства в опаковането, но ако сте подготвени добре с правилните кашони и опаковъчни материали, ще улесните значително работата си.

 

 

 

Опаковане на леглото

 

Опаковането на леглото отнема повече време отколкото си мислите, затова ви препоръчваме да не го оставяте за последния момент. Бихте могли да спите на походно легло или надуваем дюшек, ако имате такива, за да избегнете непредвидени ситуации в деня на преместването.

 

Първата стъпка е да махнете всички завивки. След това отделете матрака от леглото и го опаковайте с полиетиленово фолио, за да го запазите чист и да го предпазите от евентуални наранявания. Полиетиленът също така ще улесни пренасянето, тъй като ще можете да плъзгате матрака, когато теренът позволява, вместо да го носите.

 

Ако основата на леглото е рамка, то внимателно я разглобете и опаковайте еднаквите по размер части с помощта на  аеропласт и тиксо. Поставете всички болтове, винтове и гайки в плик и ги сложете в същия кашон, където ще сложите и останалите части от рамката.

 

Ако пък имате диван – разделете отделните части, изпразнете чекмеджетата, ако има такива, за да намалите теглото и го покрийте с полиетилен.

 

Гардероб и други мебели

 

Първо – изпразнете гардероба. Разглобете го (ако вие сте го сглабяли), за да улесните пренасянето му. Увийте панелите и вратите в аеропласт. Сложете всички винтове, болтове и гайки в плик, който може да залепите с тиксо за един от панелите. Друг вариант е да го надпишете и сложите в кашона с рамката от леглото.

 

Ако пък гардероба ви е сглобен фабрично ще се наложи да го преместите цял, което ще бъде трудна задача, ако нямате поне един помощник. Препоръчваме ви да използвате транспортна количка, за да улесните максимално преместването и да предотвратите наранявания.

 

Тези стъпки могат да се приложат за всички друг видове мебели, които имате в спалнята – скринове,нощни шкафчета, шкафове за книги и т.н.

 

 

Спално бельо и дрехи

 

Дрехите могат да бъдат сгънати и поставени в кашони. Разпределете кашоните по местоположението на дрехите ви в спалнята, като например в един кашон сложите дрехите, които са били в горната част на гардероба, в друг – тези, от долната му част и т.н. По този начин ще улесните максимално разопаковането и подреждането им.

 

Препоръчваме ви да използвате по-големи кашони за опаковането на спалното бельо и дрехите си. Така ще можете да съберете повече неща в един кашон, като в същото време той няма да надхвърля допустимото тегло, което би ви създало проблеми при пренасяне.

 

Вижте нашите предложения за кашони тук:

 

golqm-kashon-za-drehi                           golqm-kashon-za-drehi-i-zavivki

 

Използвайте кашони тип „Гардероб“ за дрехи като рокли и костюми, които не желаете да се измачкат. Този вид кашони са много удобни, защото имат релса, за която можете да закачите дрехите със закачалките им.

 

Възглавниците пък могат да бъдат поставени в кашони с по-тежки предмети, като това ще ви осигури не само допълнителна защита на самие вещи, но и ще избегнете претоварване на кашона.

 

Снимките можете да увиете в аеропласт, а пък картините – в телескопични кутии. Прочетете „Опаковане на картини в 10 лесни стъпки“, за да научите повече, за това, как да опаковате картините си.

 

Знаем, че идеята да спестите място като натъпчете кашоните с възможно най-много вещи, е изкушаваща, но се постарайте да не правите кашоните прекалено тежки, за да не се претоварите или контузите по време на носенето им.

 

 

Самостоятелна баня

 

Ако имате самостоятелна баня ще трябва да опаковате кърпите, тоалетните принадлежности и почистващите препарати. Кърпите могат да се поставят в кашоните с дрехи или да се използват като „възглавничка“ за по-крехките предмети.

 

Уверете се, че всички тоалетни принадлежности и препарати са добре затворени, като най-добре е да ги опаковате в пликове с цип, за да избегнете протичане.

 

 

Преместването в нов дом не е лесно, но при наличието на организираност няма причина целият процес да не протече гладко и по-малко стресово. Прочетете нашите 5 практични съвета в опаковането, за да оптимизирате максимално процеса.

 

Надяваме се, че сме ви били полезни. Приятно опаковане от екипа на Packit.bg!

 

 

Сподели: