Как да планирате предстоящото си преместване

27 ноември 2015
Как да планирате предстоящото си преместване

Преместването може да бъде стресиращо, независимо дали просто сменяте сегашния си апартамент с по-голям или се местите в друг квартал или град. Правилната организация и планиране на този процес ще ви спести много главоболия и ще опрости самото изпълнение. Ето и няколко съвета, които ще ви бъдат полезни.

 

  • Изхвърлете ненужното преди опаковане

Преди да започнете да опаковате вашите вещи и да избирате фирма за преместване (ако ще използвате такава), прегледайте вашите мебели, уреди, дрехи и всякакви други притежания. Изхвърлете всичко, от което няма да имате нужда във вашия нов дом или офис, така ще си спестите време и разходи, както за опаковане и опаковъчни материали, така и за самото преместване.

 

Опаковането изисква голямо количество материали, в това число кашони, тиксо, аеропласт, стреч фолио, маркери и др. Поръчайте ги предварително, за да ги имате под ръка, когато дойде време за самото преместване, бъдете подготвени!

Препоръчително е да имате някаква представа за броят кашони, които ще имате при вашето преместване, за да получите точна оферта от хамалската фирма. По този начин ще се застраховате и от „корекции“ в цената по време на самото преместване - практика, често използвана от фирмите в България.

 

  • Изберете правилните хамали

След като направите своето проучване относно фирмите за преместване, обадете се на няколко от тях и поискайте оферта и безплатен оглед. Сравнете тези оферти внимателно, за да може по-лесно да изберете най-подходящата за вашите цели фирма. Също така може да разпитате ваши близки и познати, които са ползвали услугите на такава фирма, за да получите информация директно от клиенти.

 

  • Бъдете организирани

Отделете достатъчно време, за да опаковате вещите си. Обозначете всеки кашон според съдържанието му, стаята, в която е опакован и в която трябва да бъде разопакован. Колкото повече грижи отделите на този етап от преместването, толкова по-лесно ще ви бъде след това.

 

  • Потвърдете вашите договорки

В деня преди преместването се свържете с фирмата, която сте избрали, за да потвърдят деня и часа на пристигане. Уговорете начинът на плащане, ако все още не сте го направили.

 

Не трябва да забравяме, че преместването на дома или офиса е систематичен процес , затова неговото планиране е много важно. Трябва да започнете поне няколко седмици по-рано, по този начин ще намалите безпокойството и ненужното напрежение.