Как да опаковате картини, книги и други плоски продукти?

29 юни 2023
Как да опаковате картини, книги и други плоски продукти?

Знаете ли, че има специфични кутии, които са създадени специално за опаковането на картини? Формата и дизайнът им целят да обгърнат изцяло картината и да я съхранят непокътната. Кутията може да бъде съобразена с конкретните размери и форма на картината.

 

Опаковането на картини, книги и чупливи продукти е от изключителна важност, за да гарантира безопасност по време на транспортиране или съхранение. Препоръчително е за още по-голяма сигурност да използвате допълнителни консумативи като аеропласт или опаковъчна хартия. Прочетете повече по темата в следващите редове.

 

Как да опаковате картини и плоскости?

 

Този вид кутии са подходящи не само за картини, но и за книги, тетрадки, тефтери, албуми, календари, огледала и различни видове плоскости. В случай че опаковате картини със стъкло или рамка, трябва да ги предпазите от счупване, а ако е само платно – от късане или намачкване.

 

Ето някои стъпки, които можете да следвате за правилно опаковане:

  • Преди да започнете, се уверете, че предметът за опаковане е добре почистен от прах и замърсявания. Ако опаковате картина, тя трябва да е напълно изсъхнала.
  • При опаковането на картини със стъкло или огледала можете да залепите върху тях самозалепваща лента във формата на X. Така ще запазите стъклото на място в случай на счупване при транспортирането.
  • Допълнете защитата от нежелани удари и надрасквания, като обвиете предмета с опаковъчна хартия или дебел слой аеропласт. Уверете се, че сте покрили добре цялата повърхност.
  • След това изберете кутия, която е достатъчно здрава и защитена от външни влияния. Нека да бъде малко по-голям размер от този на опакования предмет.
  • Тъй като нашите кутии са тип "фолдър", след поставяне на предмета е необходимо да се залепят с тиксо.
  • Разклатете внимателно кутията, за да се уверите, че предметът е достатъчно плътно опакован и не мърда.

 

Повече за допълнителните консумативи за опаковане

 

 

Както вече ви споделихме, при опаковането на картини и плоскости можете да използвате някои допълнителни консумативи, които ще улеснят процеса и ще осигурят максимална защита на предметите.

 

Аеропластът (познат още като аерофолио или фолио с балончета) осигурява перфектна защита в случая. Той предпазва от редица външни фактори и намеси като удари, влага, прах, вибрации, високи температури, като същевременно позволява на предметите да “дишат”. Най-добре е да изберете аеропласт с големи балончетанека балончетата да са от страната на картината. Увийте я с плътен слой аеропласт и залепете краищата му с тиксо.

 

Друг вариант е да обвиете картината или плоскостта с опаковъчна хартия, която отново ще служи като допълнителен защитен слой. След като добавите аеропласт или опаковъчна хартия, разклатете внимателно кутията с картината. Ако усетите, че картината се мърда – добавете още от опаковъчните консумативи, за да сте сигурни, че сте уплътнили изцяло пространството.

 

И за финал – изберете подходящото тиксо от нашите разнообразни предложения и залепете кутията с него. Не забравяйте също да залепите на кутията етикет “Чупливо”, който ще информира хората, че съдържанието ѝ трябва да се пренася с внимание.

 

Ако искате да добавите допълнително ниво на защита и фиксиране, можете да използвате и няколко слоя стреч фолио, с което да обвиете кутията. Стреч фолиото ще осигури стабилност и ще съдейства като последен предпазен слой за опакования предмет.Правилното опаковане на картини и плоскости е от съществено значение за запазването им в безопасност. Изберете подходящата кутия и използвайте допълнителни опаковъчни консумативи за максимална сигурност. Допълваме също, че кутиите, които ще откриете при нас, са изработени от висококачествено трипластно или петпластно велпапе от напълно биоразградими и подходящи за рециклиране материали. Ще очакваме вашите запитвания, за да ви съдействаме да направите правилния избор.