Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Какво да правим с използваните кашони и кутии

20 март 2020
Какво да правим с използваните кашони и кутии

Повечето от нас в даден момент ще попаднем в ситуация, в която се оказваме с празни кутии, които не знаем какво да правим. В тази статия сме ви подготвили няколко начина да се отървете от ненужните кашони.

 

 

Рециклиране

 

 

Може би най-разумното нещо, което ще си помислите, когато имате кашони за изхвърляне, е, да ги изхвърлите в коша за рециклируеми отпадъци. Все повече домакинства разполагат с такъв в дома си и изхвърлянето не би представлявало проблем. В много страни по света велпапето е един от най-успешно рециклираните отпадъци и голяма част от този материал продължава да се използва. В Packit.bg кутиите и кашоните, които предлагаме са направени от 100% биоразградими и рециклируеми материали.

 

 

Компостиране

 

 

Велпапето вероятно не е първото нещо, за което се сещате, когато пълните контейнера си за компост, но ви съветваме да помислите пак! Велпапето е направено от органичен материал (дървесна каша) и по тази прични може да бъде компостирано. Не забравяйте да премахнете всякакви остатъци от тиксо (освен ако не е използвано хартиено такова) или друг материал, който не се разгражда, защото рискувате той да остане в компоста ви. След като премахнете некомпостируемите елементи от велпапето, нарежете го на по-малки парчета и се уверете, че той е смесен с други органични вещества, като обелки от плодове и зеленчуци. Можете леко да го навлажните, за да сте сигурни, че то ще се разпадне заедно с останалите отпадъци в компоста.

 

 

Повторна употреба

 

 

Чудесен начин да дадете на кутиите от велпапе втори живот е да ги използвате повторно като кутии за съхранение. Какъвто и тип кутия или кашон да имате, вероятно можете да намерите начин да я употребите. Използвайте големи кутии, за да съхранявате обемистите предмети или пък по-малки кутии за малки предмети, които да съхранявате под леглото си, например.

 

 

Създайте нещо забавно

 

 

Ако се занимавате с изкуства и занаяти или просто разполагате със свободно време, можете да създадете изключително интересни и функционални неща от велпапе. Кутиите от велпапе могат да бъдат чудесен ресурс за много проекти, в които да включите и децата си. Разгледайте блога на Packit.bg за повече креативни идеи!

 

dekoracii-cvete-ot-velpape

Сподели: