Направете къщичка за котки от картонени кутии

14 май 2018
Направете къщичка за котки от картонени кутии


След като си купите някаква техника – не изхвърляйте картонената кутия!

 

От нея може да стане отлична къщичка за котка. Нейната красота и оригиналност зависят само от Вашата креативност. Но ако ви е трудно с идеите може да разгледате различни примери за използването на картонени кутии и да разберете, че въоръжени с ножици, лепило и фантазия можете да станете истински „котешки“ архитект.


Хубаво е, когато кутиите са повече и са различни по своя обем и форма - големи, малки, квадратни и правоъгълни. Вижте дали не са останали в дома ви и кутии от обувки. Те също ще станат добър строителен материал за къщичката.
Нужно е да отбележим, че трябва да избирате здрави кутии от дебел картон, които ще издържат теглото на вашия любимец. За декорация на котешката къщичка са подходящи салфетки, вестници, останали тапети, цветна хартия и даже парчета плат.


Плюсовете на къщичката, направена от картонени кутии, са нейната ниска цена, проявите на собствена креативност, а също и използването на подръчни материали.


Незаменими материали за закрепването на картонените елементи са обикновеното или хартиеното тиксо. С негова помощ съединяваме всички детайли, а за да не се вижда, декорираме нашето произведение с рисунки, цветна хартия, тапети или бои.


С помощта на строителен или канцеларски нож можете да направите в къщичката оригинални отвори, благодарение на които в дома на котето ще има прозорци, врати, арки и различни декоративни изрязани елементи. Ще се учудите, но картонените къщички са много популярни в Европа и Съединените Щати.

И на вашата котка ще и бъде приятно да се уединява или да дебне в засада в своята къщичка от картон – с една дума моят дом, моята крепост.

 

Поръчка на качествени кашони и опаковъчни материали, може да направите на PackIt.bg.