Опаковката има значение

31 март 2020
Опаковката има значение

Проучванията показват, че опаковката на даден продукт може да повлияе на решението на потенциалния клиент при избора му по време на пазаруване. Ако се направи правилно, добре представената опаковка може да се използва като ефективен маркетингов инструмент, който да помогне за набиране на нови клиенти и задържането им в бъдеще.

 

 

Основно правило в опаковането

 

 

Опаковката и това как изглежда тя в очите на потенциалните клиенти може да има пряко влияние върху възприятието им какво е съдържанието ѝ. Ако поставите продуктите си в нискокачествени опаковки, с лош външен вид, то клиентите вероятно ще си помислят, че съдържанието също е с ниско качество и обратно. Използвайте висококачествени кутии (пощенски пликове или друг вид опаковка), които са подходящи за вашия продукт. Не забравяйте, че продуктът ви трябва да е добре защитен, особено ако е чуплив, затова използвайте допълнително опаковане, което да го предпази (аеропласт, велпапе, опаковъчна хартия и др.).

 

 

Брандирани опаковки

 

 

Брандирането, чрез отпечатване на името на марката и поставяне на логото на опаковките, не само ще ги направи по-красиви, но и по-разпознаваеми сред клиентите ви. Уверете се, че информацията, която отпечатвате на опаковките си не е прекалено много. Прекалено многото информация не само ще отегчи потенциалните ви клиенти, но и ще направи цялостната визия на опаковката по-малко привлекателна.

Не се страхувайте да експериментирате с дизайна на опаковките си – това ще ви изведе с една крачка напред пред конкурентите.

 

 

Опаковъчна хартия

 

 

Освен, че се използва като запълващ материал, който да защити съдържанието на опаковката, опаковъчната хартия може да бъде използвана и като опаковка. Бизнесите, които искат да придадат по-нестандартен и непринуден стил на опаковките си могат да използват опаковъчната хартия в съчетание с канап, например. Такъв вид опаковане би бил изключително подходящ за бизнеси, които продават дрехи и други текстилни продукти.

 

opakovachna-hartiq-opakovane

 

Актуализирайте опаковките си

 

 

Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание несъмнено е здравината на избраната от вас опаковка. Ако често се случва опаковката и/ или продукта да бъдат повредени по време на доставка, то е време да помислите как да предотвратите това. Един от начините, разбира се, е като изберете по-здрави опаковки, като например кутии и кашони от трипластно или петпластно велпапе. Това не само ще намали щетите и разходите, но и ще отговорите на очакванията на клиентите, а именно пратката им да пристигне цяла и непокътната.

 

 

„Интериорна“ опаковка

 

 

Външността на опаковката не е единственото нещо, което трябва да изглежда добре. Голяма част от така нареченото “разопаковъчно преживяване“ идва от начина по който изглежда вътрешността на опаковката и това е отлична възможност да впечатлите своите клиенти.

 

 

Избягвайте прекомерното опаковане

 

 

Уверете се, че използвате само толкова количество опаковки, колкото ви е нужно и че опаковките ви не са твърде големи за продуктите. Също така обърнете внимание на предпазните опаковъчни материали, които изпозлвате – дали не използвате прекалено голямо количество от тях? Следвайки тези съвети не само ще спестите пари, но и опаковката ви ще изглежда по-изрядна.