Как да предпазите пратките си от кражба или подмяна?

20 юни 2020
Как да предпазите пратките си от кражба или подмяна?

Изпращането на колети крие различни рискове. Не са малко случаите, в които различни хора могат да се опитат да откраднат, подменят или повредят съдържанието на колетите ви. Често пратките „изминават“ дълъг път и се обработват от голям брой хора и шанса да попаднат в неправилните ръце е голям. Има обаче няколко лесни начина, чрез които можете да предотвратите неправомерното отваряне на колетите или най-малкото – да получите сигурна индикация, че някой е имал достъп до съдържанието им.

 

Самозапечатващи се ленти

 

 

Първият начин, чрез който да избегнете отваряне на пратката ви са опаковките, които имат самозапечатващи се ленти. Можем да вземем за пример пощенските пликове.

 

plikove-samozalepvashta-lenta

 

Самозапечатващата се опаковка се отличава със силно лепилни ленти, които веднъж запечатани не могат да бъдат отворени и запечатани отново. Ясен признак за неправомерен достъп би бил разкъсаната самозалепваща се лента или разкъсвания по повърхността на плика.

 

 

Тиксо

 

 

Използването на обикновено тиксо позволява то да бъде внимателно премахнато и залепено отново и да изглежда така, все едно никога не е отлепвано. Армираното тиксо и тиксото с нишки от фибростъкло от своя страна са видове тиксо, които веднъж премахнати не могат да бъдат залепени отново и това да остане незабелязано. Тези видове тиксо са изключително здрави и след поставянето им  се създава изключително здрава връзка с повърхността, върху която са поставени. Това ги прави много ефикасни в предотвратяването на неправомерен достъп до съдържанието на пратките.

 

armirano-tikso tikso-s-nishki-fibrostaklo

 

Завързване и стреч фолио

 

 

Завързването на колетите също е ефикасен метод в опаковането, което спомага и за укрепване на колетите. Освен всичко друго то може и да откаже евентуалните крадци да отворят колета по простата причина, че ще им отнеме повече време и усилия. Същата работа би свършило и стреч фолиото, особено черното стреч фолио, което в допълнение ще скрие точното съдържание на палета.

 

strech-folio-kolet-pratka

Надяваме се, че никога няма да ви се случи някой да подправя или открадне съдържанието на пратките ви. Но ако все пак станете жертва на подобен тип измама или кражба, то искрено се надяваме тези съвети да са ви полезни!