Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Как да съхраним реколтата и зимнината с правилните опаковъчни материали

Как да съхраним реколтата и зимнината с правилните опаковъчни материали

28 август 2020
Как да съхраним реколтата и зимнината с правилните опаковъчни материали

Месец септември наближава все по-осезаемо, а с него и подготовката за събиране на реколтата и приготвянето на зимнината. Една неизменна част от целия този процес е избора на правилните опаковки за съхранение.

 

Ние, от Packit.bg направихме един кратък списък с видовете опаковъчни материали и техните характеристики, които бихте могли да използвате за съхранение на реколтата или опаковане на вече пълните със зимнина буркани и шишета.

 

Събиране и съхранение на реколта

 

 

Сезалови чували

 

sezalov-chuval sezalov-chuval-takan

 

 

Сезаловите чували са изтъкани от полипропиленови нишки. Този вид чували се използват широко в селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, поради своята здравина и устойчивост. Имат голяма товароносимост.

 

 

Найлонови чували

 

nailonov-chuval

 

Найлоновите чували са произведени от полиетилен. Тези чували се характеризират с голяма плътност, издържливост и са непрозрачни. За разлика от полипропилена, полиетиленът е малко по-гъвкав материал. Найлоновите (полиетиленови) чували също има голяма товароносимост и имат широко приложение в бита.

 

Чувал за грозде

 

chuval-za-grozde

 

Този чувал е изработен от LDPE (полиетилен с ниска плътност) и притежава голяма товароносимост. Изключително подходящ е за използване по време на гроздобер и съхранение на гроздето.

 

Съвет: Използвайте канап, за да привържете краищата на чувалите. Канапът е здрав и устойчив конец, състоящ се от две или повече прежди усукани заедно.

 

 

Съхранение и транспортиране

 

 

Когато избирате опаковъчни материали, било то само за съхранение на буркани или транспортирането им, е важно да съобразите най-вече две неща – предназначение и здравина на опаковката.

 

Когато говорим за здравина и устойчивост няма как да не намесим велпапето. Велпапето е здрав опаковъчен материал и е по-малко податливо на външни влияния в сравнение с картона, например (научете повече за разликите между картон и велпапе тук). Другият важен фактор, който трябва да се вземе предвид е предназначението на опаковката. Един кашон или кутия трябва да бъдат съобразени не само с големината на предмета/ите в тях, но и с тяхното тегло и материал, от който са произведени.

 

В случая, когато става въпрос за съхранение на буркани най-доброто решение е да се използват кашони за буркани с разделители. Също както самите кашони, така и разделителите са направени от трипластно велпапе, за да се осигури безопастността и целостта на бурканите.

 

Съвет: С помощта на маркер надпишете кашоните, за да сте винаги наясно с тяхното съдържание! (може да се приложи и върху чувалите за съхранение)

 

 

Ето и няколко вида кашони за буркани според броя на „гнездата“ в тях:

 

 

 

 

kashon-za-dva-burkana

 

kashon-za-chetiri-burkana

 

 

kashon-za-shest-burkana

 

 

kashon-za-dvanadeset-burkana

 

Много често срещано е плодовете и зеленчуците да се съхраняват в щайги. Щайгата от трипластно велпапе е чудесен заместител на обикновените дървени щайги, заради своята лекота, но в същото време голяма издържливост на натоварване.

 

shtaiga-ot-triplastno-velpape

 

Съвет: Увийте плодовете и зеленчуците в опаковъчна хартия, за да предотвратите тяхното овлажняване и ги съхранявайте на тъмно и хладно място. Така ще ги запазите свежи за по-дълго време!

 

В Packit.bg можете да намерите голямо разнообразие от кашони и опаковъчни материали на достъпни цени. Изработваме кашони по поръчка по зададени от вас размери без изискване за минимално количество.

 

За поръчки и въпроси посетете онлайн магазина ни www.packit.bg или се свържете с нас на 0885 992 360. Очакваме ви!

Сподели: