Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Съвети за опаковане и преместване

16 октомври 2015
Съвети за опаковане и преместване

1. Използвайте най-подходящия размер кашони

 

Сложете тежките предмети, като книги, в малки кашони, а пък леки предмети, като възглавници и спално бельо, в по-големи. Тежки предмети, опаковани в големи кашони са чест проблем при преместване. Те не само правят задачата по-трудна, но и повишават риска от надраскване и счупване на вещите.

 

2. Слагайте тежките предмети на дъното на кашона, а по-леките върху тях

 

Започнете запълването на кашона като поставите тежките предмети на дъното, а по-леките върху и около тях. Ако подреждате кашоните в камион - сложете тежките кашони първо като основа и след това подредете по-леките върху тях. Най-отгоре може да поставите леки чували, пликове, пакети, големи възглавници и др.

 

3. Не оставяйте празни места в кашоните

 

Запълнете празните пространства в кашона с дрехи, кърпи, възглавници или опаковъчна хартия. По този начин ще предотвартите евентуални щети и ще придате допълнителна стабилност и балансираност на кашона, което е важно при подреждане на кашоните един върху друг.

 

4. Избягвайте опаковането на вещи от различни стаи в един и същ кашон

 

Този трик ще направи вашето опаковане по-бързо, а разопаковането много по-лесно.

 

 

5. Обърнете внимание на чупливите предмети

 

Когато опаковате вашите чинии, обвийте всяка по отделно в опаковъчна хартия, след това направете пакети от 3-4 чинии, обвити заедно с още хартия. Когато подреждате опакованите чинии в кашона, имайте предвид, че те са по-здрави сложени на ръб, отколкото в хоризонтално положение. Сложете омекотяващ слой от намачкана опаковъчна хартия или аеропласт с големи балончета на дъното на кашона за допълнителна защита.

Опаковайте купите си като ги сложите една в друга с опаковъчна хартия или аерофолио между тях и отново ги опаковате в пакети от по 3-4 броя. Важно е да не оставяте празни пространства в кашоните, за да сте сигурни, че всичко ще пристигне здраво и цяло. Използвайте отново хартия или аеропласт, за да уплътните всички предмети в кашона.

Чашите се опаковат по същия начин. Всяка чаша се обвива с опаковъчна хартия и се подрежда в кашона, като отново се поставя излолиращ слой от опаковъчна хартия или аеропласт на дъното. Ако кашонът стане много тежък, не го пълнете до горе с чаши, а допълнете с леки предмети от вашата кухня. За по-лесно опаковане и преместване на чаши, използвайте специално проектираният кашон за чаши.

 

6. Помислете за вещите, които се нуждаят от по-специално опаковане

 

Например за опаковането на телевизор с плосък екран, ако не пазите оригиналния кашон, ще са ви необходими допълнителни опаковъчни материали като одеяла за опаковане, антистатичен аеропласт, аеропласт с големи балончета, кашони, стреч фолио или други.

 

7. Опаковане на дрехи на закачалка.

 

Ако искате да преместите и опаковате вашите костюми, рокли, сака и други дрехи на закачалка, без да се измачкат, е препоръчително да изполвате кашон-гардероб. Този специален кашон може много да улесни вашето преместване и да ви спести много време и нерви.

 

8. Тиксото има значение

 

Сглобяването или залепянето на кашоните е изключително важно и не бива да се подценява. Всички кашони (с изключение на тези, специално проектирани да се сглобяват без лепене) трябва да се залепят здраво, както отдолу, така и отгоре. Ако кашоните ще бъдат подлагани на по-голямо натоварване (например при международно преместване или преместване на големи разстояния) не пестете от опаковъчното тиксо, използвайте една от техниките на фирмите за преместване – направете по един пълен оборот с тиксото перпендикулярно. По този начин ще повишите здравината и издръжливостта им.

 

9. Надпишете всеки кашон, като обозначите неговото съдържание и стаята, за която е предназначен

 

Това ще помогне както на вас при разопаковането на кашоните в новото жилище, така и на фирмата за преместване (ако използвате такава), за да могат да слагат кашоните директно на местата, където ще бъдат разопаковани. Номерирането на всеки кашон и воденето на синтезиран списък какво има в него е добър начин да следите какво сте опаковали и да сте сигурни, че целият ви багаж е пристигнал заедно с вас. За да улесните този процес може просто да използвате различен цвят тиксо за всяка отделна стая.

Надписването на всеки отделен кашон е незаменимо при международно преместване, съхраняване и складиране или ако няма да успеете да разопаковате вещите си непосредствено след тяхното преместване.

 

Сподели: