Тенденциите в опаковането през 2020

Тенденциите в опаковането през 2020
4 октомври 2019

Опаковъчната индустрия има огромен икономически принос в световен мащаб. Прогнозите, базирани на проучване, проведено от Smithers Pira са, че пазарната стойност на този отрасъл ще достигне 50 милиарда долара до 2022 година. Както всяка една индустрия, така и опаковъчната се развива постоянно благодарение на технологиите, иновациите и клиентското търсене.

В тази статия ще ви представим 5-те области в опаковането, където очакваме развитие през 2020 година.

 

Екологично чисти опаковки

 

Благодарение на все по-високата информираност на потребителите, тенденцията за 100% биоразградимите и рециклируеми опаковки, е, те да продължат своя подем. Ефектите от замърсяването вълнуват все повече хора и съответно търсенето на опаковки, които не замърсяват околната среда, се е увеличило неимоверно. През 2020 година очакваме да видим все повече бизнеси, малки и големи, да възприемат тази тенденция и да използват био еквивалентите на най-използваните опаковъчни материали, като крафт хартиено тиксо, самозалепваща хартиена лента, пощенски пликове от естествени материали, и защитни материали като опаковъчната хартия, например.

Много от компаниите взимат решение да използват по-екологично съобразени опаковки не само заради екологични, но и заради икономически причини – има правителствени инициативи и политики, които предвиждат увеличаване на данъка върху пластмасовите опаковки, направени от по-малко от 30% рециклируем материал.

В близко бъдеще очакваме да видим по-екологични опаковки, изработени от устойчиви материали, като биопластмаса, както и по-ефективно биоразградими и компостируеми алтернативи на пластмасата. Все повече компании се стремят да премахнат трудно-рециклиращите се пластмаси, за да намалят шансовете техни опаковки да попаднат на сметището. Проблемът с черните пластмаси (като тарелките за храна, която се приготвя в микровълнова фурна), е, че те са оцветени с въглеродни пигменти, които затрудняват сортирането, посредством инфрачервената технология, която е най-разпространената технология в центровете за рециклиране на пластмаси. Поради тази причина много компании, като Waitrose (известна верига супермаркети във Великобритания) например, обявиха, че спират да използват черните пластмасови опаковки за техни марки хранителни продукти.

 

ekologichna-opakovachna-hartiq

 

 

Дигитално принтирани опаковки

 

Традиционно, когато се брандират опаковки, се използва метод, наречен флексопечат, при който с помощта на валяк се разнася мастило върху кутията или опаковката. Този метод изисква да платите за използваните материали, което пък би си заслужавало само, ако поръчате големи количества. Дигиталният печат не изисква създаването на СТР плаки, което позволява отпечатване в по-малки количества/ тиражи. Това прави този вид печат изключително привлекателен за по-малки компании, нуждаещи се от брандирани опаковки, без да бъдат задължени да поръчват големи количества, които биха стрували доста скъпо. Според проучване, проведено от Smithers Pira стойността на дигиталния печат е била 14.6% от пазара за печат и печатни опаковки през 2015 година, като през 2020 година се очаква този процент да нарасне до 18.4%.

 

 

Опаковки за електронна търговия

 

През последните години електронната търговия се е превърнала в един от най-популярните начини за пазаруване и поради тази причина не е изненада, че се очаква ръст в производството на опаковки, оптимизирани за дистрибуторските канали. Много от продуктите „изминават“ дълги разстояния преди да достигнат до получателя, което кара компаниите да търсят начини, чрез които да спестят от пощенските си разходи. Намаляването на теглото и размерите на колетите има редица предимства – намаляване на транспортните разходи (поради възможността да се съберат повече пратки в превозните средства); спестяване от гориво (поради по-лекия товар); изхвърлят се по-малки количества въглероден диоксид; и опаковките, изхвърлени от клиента са много по-малко. Също така онлайн бизнесите, и не само, постоянно търсят начини, чрез които да ускорят и подобрят процесите си на работа. Това може да бъде постигнато, чрез използването на опаковки, които спестяват време и усилия в процеса на опаковане , като например кутии с вградени залепващи се ленти и защитен материал.

 

kurierski-plikove

 

 

„Гъвкави“ опаковки

 

Гъвкавите опаковки набират все по-голяма популярност. Те имат много предимства – лесно се съхраняват, транспортират, приспособяват се към продукта и често са и по-евтини. Един вид гъвкава опакова, която започва да се използва все повече е въздушната възглавница. Тя се предлага под формата на ролки и се надува, когато е необходимо, с помощта на машина.

 

 

Умно опаковане

 

Умната опаковка е такава, която може да има различни функции. Най-често се срещат такива с информативна функция, както и такива, които подобряват удобството и изживяването на крайния потребител. Умните опаковки могат да бъдат разделени в две категории, като първата е „Активни опаковки“ – такива, които имат функцията да контролират нивата на кислород и влага и „Интелигентни опаковки“ - които съобщават характеристики или промени в продукта и позволяват взаимодействие/ интеракция. Интелигентните опаковки вече се използват под формата на QR кодове, но през 2020 г. се очаква още по-широкото им разпространение. Тази форма на интелигентни опаковки позволява сканиране чрез смартфон, което дава на клиентите достъп до повече информация за самия продукт и им дава възможността да оставят обратна връзка за определени продукти отново през телефона си.

Често „Интелигентните опаковки“ биват използвани за хранителни стоки, за да „съобщят“ на клиента кога храната вече не е безопасна за консумация. Предимството на този вид опаковки пред традиционните с отпечатани дати, е, че ако даден хранителен продукт, който трябва да се съхранява в хладилник, е оставен навън, където може да се развали и после замразен, според датата на опаковката той ще бъде годен за употреба. „Умните“ етикети от своя страна взимат под внимание промените в температурата, помагайки да се намали рискът от консумацията на развалена храна.

 

opakovki-tehnologiq-qr

 

Последното тримесечие на тази година вече е тук и с нетърпение очакваме да видим какво ще донесе бъдещето в света на опаковането. Ако сте наясно с новите технологии и тенденции в опаковането ще имате не само предимство пред вашите конкуренти, но и ще посрещате нуждите на клиентите си по най-добрия начин.

Ако търсите идеи за по-екологични опаковки, то можете да прочетете статията - „Как да намалим пластмасата в опаковането“.

3 начина, чрез които велпапето увеличава продажбите

Научете защо повечето компании избират и се доверяват на велпапето като материал за опаковане на техните продукти.

прочети още

Изпращане на стоки. Най-често срещани грешки

Прочетете кои са най-често допусканите грешки при изпращането на стоки и научете как да предпазите пратките си!

прочети още

4 лесни начина да впечатлите клиентите си

Всички знаем, че когато става дума за опаковане на продукти за електронна търговия основната цел на всеки един бизнес е да защити максимално пратките си и те да пристигнат невредими при получателите си. Това обаче не означава, че не трябва да се помисли и върху външния вид на самата опаковка и как тя кара вашите клиенти да се чувстват.

прочети още

Какво е FEFCO и за какво служи?

FEFCO е съкращението на Европейската Федерация на производителите на велпапе (European Federation of Corrugated Board Manufacturers). Ние от Packit.bg се заехме със задачата да направим кратко ръководство, за да ви помогнем да разберете по-добре разликите и значенията, които стоят зад всеки FEFCO код.

прочети още

Шредирано велпапе – същност и ползи

Неведнъж сме говорили за велпапето и ползите от използването му в опаковането. Освен, че то е здрав и надежден материал, от който могат да се произвеждат най-различни по форма и размер кашони и кутии, то също е и много икономично и екологично.

прочети още

Как да съхраним реколтата и зимнината с правилните опаковъчни материали

Месец септември наближава все по-осезаемо, а с него и подготовката за събиране на реколтата и приготвянето на зимнината. Ние, от Packit.bg направихме един кратък списък с видовете опаковъчни материали и техните характеристики, които бихте могли да използвате за съхранение на реколтата или опаковане на вече пълните със зимнина буркани и шишета.

прочети още

Как да предпазите пратките си от кражба или подмяна?

Изпращането на колети крие различни рискове. Не са малко случаите, в които различни хора могат да се опитат да откраднат, подменят или повредят съдържанието на колетите ви. Често пратките „изминават“ дълъг път и се обработват от голям брой хора и шанса да попаднат в неправилните ръце е голям. Има обаче няколко лесни начина, чрез които можете да предотвратите неправомерното отваряне на колетите или най-малкото – да получите сигурна индикация, че някой е имал достъп до съдържанието им.

прочети още

Как правилно да опаковаме бутилки?

Безопасното и ефективно опаковане на бутилки може да се превърне в кошмар както за компаниите, така и за обикновеният потребител. Неправилното опаковане на бутилки може да доведе до значителни финансови загуби и недоволни клиенти. Поради тази причина трябва да се използват опаковки, предназначени за опаковане на бутилки. Опаковки, които са едновремено здрави и проектирани така, че да сведат до минимум риска от счупване на съдържанието. При избора си на опаковка трябва да вземете предвид типа на вашия бизнес, броя бутилки, които трябва да опаковате и как точно искате да ги представите на вашите клиенти.

прочети още

Коя защитна опаковка да изберем

Защитните опаковъчни материали са от съществено значение за предпазването на предметите от повреда при транзит и/ или съхранение. Но с голямото разнообразие от различни видове защитни опаковки, как да разберете кой вид ще отговори най-добре на вашите нужди? Ние от Packit.bg съставихме това кратко ръководство, за да ви помогнем да изберете този опаковъчен материал, който ще предпази вашите вещи по най-добрия начин.

прочети още

Опаковката има значение

Ако се направи правилно, добре представената опаковка може да се използва като ефективен маркетингов инструмент, който да помогне за набиране на нови клиенти и задържането им в бъдеще. Прочетете повече в статията!

прочети още

Какво да правим с използваните кашони и кутии

Повечето от нас в даден момент ще попаднем в ситуация, в която се оказваме с празни кутии, които не знаем какво да правим. В тази статия сме ви подготвили няколко начина да се отървете от ненужните кашони.

прочети още

Намаляване на повредените опаковки в 6 стъпки

С всяка изминала година традиционното пазаруване отстъпва пред онлайн търговията. Това ниминуемо води до повече изпратени пратки, от които голяма част стигат до крайния потребител в лошо състояние. Научете повече как да предотвратите това в статията.

прочети още

Аеропласт. Видове и ползи

Аеропластът, познат още като аерофолио, е гъвкав и прозрачен пластмасов материал. Едната му страна е плоска, а другата е покрита с равномерно разположени едно до друго въздушни мехурчета. Аеропластът се използва за опаковането на чупливи и деликатни предмети, като различни видове техника, стъклени предмети (бутилки, чаши, огледала), мебели и други.

прочети още

5 стъпки за по-екологично опаковане

В тази статия ще ви представим 5 кратки стъпки за това как можете да увеличите устойчивостта на опаковките си, чрез включване на устойчиви материали и практики, с цел опазване на околната среда.

прочети още

Опознаване на велпапето

Научете какви са видовете велпапе с тази кратка инфографика!

прочети още

Бърз наръчник за Коледно рециклиране

След разопаковането на всички подаръци, Коледа често ни оставя с много боклук и опаковки, от които трябва да се отървем. Голяма част от този боклук се озовава или на сметището или се изгаря. Подготвили сме ви кратко ръководство как да намалите количеството боклук, който се изхвърля като направите едно „коледно рециклиране“.

прочети още

Велпапе. Защо да го използваме?

Приблизително за половината от произведените продукти в света се използва велпапе като опаковъчен материал. Това се дължи не само защото производителите са наясно с ползите, които носи велпапето, но и заради предпочитанията на клиентите.

прочети още

Картон и велпапе – каква е разликата помежду им и кое да изберете

Независимо дали клиентите пазаруват от големи вериги или от малки производители, всеки потребител очаква поръчката му да пристигне бързо и в добро състояние. Обмисляли ли сте вида на опаковката, която използвате за вашите продукти? Това е много важно решение, защото именно то може да спечели дадения клиент или напълно да го откаже да пазарува от вас в бъдеще.

прочети още

Готов ли е бизнесът ви за Коледната „треска“?

Коледа е и един от най-натоварените периоди в годината за повечето бизнеси в България (а и много други части на света), водещ до увеличение в продажбите и приходите, но ако не сте подготвени достатъчно – и до повече стрес. Научете как да подготвите бизнеса си за този така натоварен период от годината.

прочети още

Направи си сам: Коледна елха от кашон в 8 лесни стъпки

Коледа е един от най-големите християнски празници. Всяка година хора по цял свят украсяват домовете си, като един от най-ярките символи на Коледа несъмнено е коледното дърво. В тази статия ще ви покажем как да си направите коледно дърво от кашони в няколко лесни стъпки.

прочети още

Как да направите така, че опаковките ви да изпъкват

Понякога голямото разнообразие може да бъде объркващо за клиентите, което от своя страна затруднява изпъкването на вашите продукти. Един от начините да увеличите шансовете на вашия продукт да бъде забелязан, е, чрез опаковката. Във физическите магазини тя може да накара продуктите ви да изпъкнат пред останалите, а когато става въпрос за онлайн търговия – опаковката е начин, по който можете да спечелите лоялността на вашите клиенти и те да се връщат при вас отново и отново.

прочети още

Направи си сам: Тиквена глава за Хелоуин от кашон

Празникът Хелоуин набира все по-голяма популярност у нас в последните години. Независимо, че това не е традиционен български празник, то за най-малките това е един ден в годината, в който могат да облекат костюми на любимите си супер герои, да ядат бонбони на корем и да направят някоя пакост. Този ден е и чудесна възможност за родителите да прекарат повече време с децата си и да направят нещо заедно, като превърнат къщата в „зловещо“ и „страшно“ свърталище с подръчни материали.

прочети още

Как да опаковаме спалнята при преместване

Спалнята е тази стая в къщата или апартамента, която отнема най-много време при преместване в нов дом. Това се дължи не само на тежките мебели, като гардероб и легло например, но и на всички дрехи, които също трябва да бъдат сортирани и опаковани. Независимо колко вещи и спални имате, с добра организация и систематичност, бихте могли да направите процеса на опаковане по-лесен, по-бърз и дори приятен!

прочети още

Оптимизиране на опаковъчния процес

В наши дни голяма част от складовете по света се опитват да оползотворят максимално пространството си, като поддържат стоковата си наличност в добър баланс. Прочетете как може да оптимизирате процесите в склада, за да намалите загубите до минимум.

прочети още

5 начина за оптимизиране на опаковъчния процес

Оптимизирайте вашия склад за един плавен и ефективен опаковъчен процес, следвайки този удобен наръчник!

прочети още

Опаковане на картини в 10 лесни стъпки

Опаковането с цел изпращане или преместване не е лесна задача, особено когато става въпрос за картини. Картините, които имат стъкло и/или рамка трябва да бъдат опаковани така, че да не се счупят, а при тези, които са само платно – трябва да се уверите, че то е защитено от евентуално скъсване или намачкване.

прочети още

Електронна търговия – как да опаковате продуктите си

Правилното пакетиране на продуктите е от голямо значение за всеки онлайн бизнес. Ползите за вас и вашите клиенти могат да бъдат многобройни – намаляване на разходите в случай на повреда; по-ниски общи разходи за опаковане; по-ниски такси за доставка; или подобряване на удовлетвореността на вашите клиенти, когато разопаковат пратката си.

прочети още

5 практични съвета в опаковането

Сигурни сме, че независимо от това колко пъти ви се е налагало да се местите в нов дом, само мисълта, че трябва да опаковате всичките си вещи ви ужасява. Претоварването (физическо и психическо) е много често срещано явление, когато хората са изправени пред предизвикателството да опаковат целия си живот. Ако и вие се намирате в същата ситуация, то имаме добра новина за вас! В тази статия ще ви дадем няколко прости стъпки, с които ви гарантираме едно ефективно и не толкова стресово опаковане.

прочети още

Как да намалим пластмасата в опаковането

В последно време се говори все повече за пластмасата за еднократна употреба и нейното пагубно влияние върху околната среда. Според статистиката, всяка година океаните биват замърсявани с близо 8 милиона тона пластмаса. Всички ние можем да допринесем до значителното намаляване на това количество с малки промени в ежедневните си навици, като например изборът на опаковъчни материали.

прочети още

„Ден на кутията“ – какво е това?

Английското словосъчетание «Boxing day» обикновено се превежда като «Ден на подаръците», но буквалното му значение е «Ден на кутията». Този празник се отбелязва ежегодно във Великобритания и страните от Британската общност на следващия ден след Коледа, т.е. на 26 декември.

прочети още

Направете къщичка за котки от картонени кутии

След като си купите някаква техника – не изхвърляйте картонената кутия! От нея може да стане отлична къщичка за котка. Нейната красота и оригиналност зависят само от Вашата креативност.

прочети още

Картонена кутия или кашон - същност и история

Картонената кутия е кутия или контейнер, обикновено изработени от картон и понякога от гофриран гипсокартон. В опаковането се използват много видове картонени опаковки. Понякога кашон се нарича картонената кутия.Картонената кутия е вид опаковка, подходяща за храна, фармацевтични продукти, хардуер и много други видове продукти.

прочети още

Гофрирана кутия или кутия от велпапе - какво не знаем за нея?

Гофрираните кутии се използват често като контейнери за превоз. Кутиите сами по себе си осигуряват известна степен на защита на продуктите, но често изискват вътрешни компоненти за омекотяване, закрепване и блокиране, за да се защити крехкото съдържание.

прочети още

Най-голямото предимството на опаковката от картон – високата екологичност

В сравнение с опаковките изработени на нефтени продукти, картонените кутии за много по-препоръчителни. Доказано е, че картонените опаковки много по-малко замърсяват околната среда, практически на влияят на образуването на парников ефект, а и не изтощават запасите от полезни изкопаеми.

прочети още

Опаковка и опаковане при международен превоз на стоки

Глобализацията и появата на електронната търговия доведоха до увеличаване на броя на сделките, а с него и на броя на операциите по международен превоз на стоки. За да се гарантира перфектното състояние на стоките в местоназначението, опаковката и опаковането са много важен фактор за успеха по време на транспорта.

прочети още

Малки картонени кутии - забавни и полезни

Голям помощник са малките картонени кутии.Те осигуряват удобство, надеждност при транспортиране и съхранение на конкретен продукт. Различните видове картонени кутии се използват за храна, облекло и обувки, сувенири, парфюми и много други продукти. Картонените кутии с малки размери са наистина универсални. Те лесно се сгъват и събират, не тежат, но в същото време имат добра издръжливост и са идеални за доста тежки, макар и малки, стоки.

прочети още

Големи кашони - полезни и атрактивни

Колко големи могат да бъдат големите кашони. Големите кашони, известни като XXL опаковки, които са извън възможностите на много фирми, обикновено са в размери 10 и 22,5 квадратни метра. XXL опаковката е подходяща за големи или неудобни продукти, палетни дисплеи или просто за създаване на по-големи разфасовки. Така се осигурява ефективност при транзит и съхранение.

прочети още

5 от най-често срещаните опаковъчни материали в света

Годишните разходи за опаковане за продукти, закупени и продадени в целия свят, са няколко милиарда долара. Изчислено е, че 10% от общите разходи за всички продукти на дребно са разходи за опаковане. Компаниите харчат милиони долари, използвайки опаковки като форма на маркетинг, за да привлекат клиенти, докато продуктите са на рафта.

прочети още

Обвивка с балончета - аерофолио

Използваме ги за опаковане и предпазване при транспортиране на чупливи, крехки и фини предмети - стъкларии, произведения на изкуството, огледала, техника и много други.

прочети още

Велпапе - познатото и непознато

Велпапето се състои от няколко гладки и нагънати пластове хартия слепени един за друг. Силните страни са разделени на класове, които са определени от специален стандарт. Вдлъбнатините се състоят от една или две външни слоеве, жлебове и многопластови типове велпапе, от една или повече междинни слоеве. Вълновата дъска се класифицира по различни начини според броя на външните, междинни слоеве и флейта.

прочети още

Архивен кашон, начин да поставите нещата в ред

Архивен кашон - място за съхранение на документи, файлове и записи, за всички важни документи, произведения на изкуството, колекционерски книги или  други предмети. Препоръчително е тези елементи преди да бъдат поставени в архивния кашон за съхранение, първо да бъдат поставени в папки, архивна полиетиленова торба, чанта или други подобни кутии, който най-добре отговарят на вашите нужди.

прочети още

Стреч фолио - видове и приложение

Стреч филм или стреч фолио е често използвано наименование за многопластово еластично полиетиленово фолио, произведено с помощта на така наречената технология за екструдиране на филми "CAST". Линейният полиетилен с ниска плътност (LLDPE) е основният материал за производство на разтегателен филм-стреч фолио.

прочети още

Хартиени кутии - начини на употреба

Хартиени кутии - част от нашето наследство - боклук за търговци, съкровище за продавачи, забавление за момчетата и момичетата, които омагьосват с таланта си да рисуват върху тях. Независимо дали ги чупим или ги залепваме отново, ние сме затънали в морето от тези многообразни хартиени кутии.

прочети още

Картонени опаковки - как да ги използваме за да опаковаме

Спестете разходи, като опаковате вашите стоки в картонени опаковки. Ние ви предлагаме възможността да опаковате вашите стоки в опаковъчни кутии и картонени опаковки и т.н., готови за изпращане в контейнер, чрез кораб или въздушен превоз. Освен че спестявате пари, можете да работите в в дома си и можете да третирате предмети със специална стойност, колкото желаете.

прочети още

Да си спретнем пиратско парти с кашони 2-ра част

В първа част описахме, как да си направите пиратски сандък за съкровища от кашон и картон. Сега продължаваме с пиратски кораб, облекло и аксесоари за пирати.И така - готови сте за пиратско парти. Имате си всичко необходимо за него на достъпна цена, а децата ще са истински щастливи, което е най-ценното.

прочети още

Да си спретнем пиратско парти с кашони 1-ва част

За никого не е тайна, че момчетата си падат по пирати.Трябват Ви кашони и картони.Едно пиратско парти няма как да мине без пиратски кораб и пиратско съкровище.

прочети още

Кутии за съхранение - защо не можем без тях в ежедневието?

Какво поставяме в новите кутии от картон и какво намираме в тези останали от миналото? Ежедневието на съвременния човек не би било същото без кутиите за съхранение. Използваме, без дори да ги забелязваме, а ползата от тях е незаменима.

прочети още

Красота от картон - практично и интересно

От картон и кашони могат да бъдат направени изключително интересни предмети за бита, ежедневието или просто за развлечение. Произведения на изкуството и различни видове украси, също могат да бъдат сътворени от картон. Ще Ви представим малка част от примерите, които могат да бъдат дадени за това какво можете и Вие самите да си измайсторите от картон.

прочети още

Детска къща от кашони

Деца демонстрираха изключителна креативност и показаха на възрастните как се прави еко къща от кашони. Те си построиха общ дом, използвайки разнообразни и природосъобразни материали, които щадят околната среда.

прочети още

Нов живот в старите кашони

Не изхвърляйте картонените изделия, защото можете да ги използвате повторно! Сега ще Ви разкажа как това може да стане. Единият от начините е като ги използвате във вашата градина. И още - може да отглеждате цветя или подправки в картонени кутии във вашия дом.

прочети още

16 ефективни начина да си спестите нерви при преместване в ново жилище

Предстои Ви смяна на жилището? За да е лесно и безпроблемно преместването, ще се нуждаете от кутии, кашони, торби, стреч фолио и...няколко полезни съвета. Ето и нашия списък с ефективни и доказани в практиката трикове, които ще направят местенето лесно, чисто и организирано.

прочети още

Камина от кашони

Интересно е, че освен познатите приложения, от кашони може да се направи и нещо нестандартно, като впечатляваща камина например. За направата на камината са необходими кашони с различни размери - големи, средни и малки. Набавете си бяла хартия, подходящ тапет с мотив по Ваш вкус (например на тухли), самозалепващо фолио, лепило, макетно ножче, тиксо и вече имате всичко необходимо.

прочети още

Кашон и финландско бебе - кое е общото по между им?

Почти 80 години правителството на Финландия провежда политика, която е насочена към повишаване и стимулиране на раждаемостта в страната. Част от тази политика е подаръкът, който по традиция се подарява на всяка финландска майка при раждането на дете. Подаракът е значителен по размери кашон, в който има всичко от първа необходимост за новороденото - дрешки, завивки, памперси, играчки и много други дребни, но важни за бебето аксесоари. Най-интересното обаче, е малкият матрак, който се намира върте. С негова помощ, кашонът се превръща в първото легло на новороденото. Да, правилно разбрахте - бебето може да спи в подарения кашон.

прочети още

Видове опаковъчни материали и техните приложения в ежедневието

Изборът на подходяща опаковка зависи от конкретните ви нужди и цели – дали ще транспортирате предметите, или ще ги съхранявате, дали те са чупливи, дали ще бъдат съхранявани на влажно място, колко дълго ще останат опаковани и т.н. всички тези фактори са от значение, когато избираме опаковки, чието разнообразие е наистина голямо. Представяме ви полезна информация за най-често използваните типове опаковъчни материали и техните приложения, за да улесним избора ви.

прочети още

Защо е препоръчително да използваме качествени кашони за съхранение и при преместване?

Когато става въпрос за складиране на вещи и преместване на багажи, много хора предпочитат да се сдобият с вече употребявани кашони и опаковъчни материали. Това със сигурност е лесно и доста изгодно, защото подобни опаковки могат да се намерят безплатно или на изключително ниски цени от хранителни магазини и различни фирми. Дали обаче този вариант е удачен или е по-добре да отделите малко средства и да закупите нови кашони?

прочети още

Традиционни и нетрадиционни приложения на кашоните

Кашоните традиционно се използват и във всяко жилище, като най-често служат за складиране на вещи, които не използваме, но не искаме да изхвърлим, както и при пренасяне на различни багажи. Например, можете спокойно да приберете в кашони дрехи, обувки, прибори за хранене, книги, играчки и какво ли още не.

прочети още

Как да планирате предстоящото си преместване

Преместването може да бъде стресиращо, независимо дали просто сменяте сегашния си апартамент с по-голям или се местите в друг квартал или град. Правилната организация и планиране на този процес ще ви спести много главоболия и ще опрости самото изпълнение. Ето и няколко съвета, които ще ви бъдат полезни.

прочети още

Кашоните – предпочитаният начин за съхранение и транспортиране на стоки и продукти

В последните години кашоните се превръщат в едни от най-често използваните и предпочитани опаковъчни материали. Те се използват за складиране и транспортиране на най-различни стоки, било то за краткотрайно или дълговременно съхранение на желаните продукти.

прочети още

Съвети за опаковане и преместване

Девет съвета, за се да уверите, че вашите вещи ще излязат от кашоните във вида, в който сте ги опаковали

прочети още