Традиционни и нетрадиционни приложения на кашоните

7 декември 2015
Традиционни и нетрадиционни приложения на кашоните

Кашоните представляват опаковки, които са изработени от картон или твърда хартия. Те могат да бъдат направени от набразден картон, който осигурява по-голяма дебелина и здравина на опаковката, или пък от по-плътна хартия, като в този случай са подходящи за съхранение на по-малки и леки вещи. Кашоните се произвеждат и предлагат в най-разнообразни  размери, а също и в широка гама от форми. Така всеки клиент може да избере опаковка спрямо своите конкретни потребности и в съответствие с размера и теглото на продуктите, които ще бъдат опаковани.

 

Картонените кашони и опаковъчни консумативи са навсякъде около нас и ние ги използваме почти ежедневно, макар че вероятно не им обръщаме внимание и изобщо не ги забелязваме.

 

Всички ние знаем какви са традиционните приложения на този тип опаковки. Те се използват най-вече за опаковане на вещи, стоки и продукти за нуждите на тяхното транспортиране или съхранение. По-голямата част от продуктите, които купуваме в нашето ежедневие, са опаковани именно в кашони – обувки, дребни и едри електроуреди, продукти за бита. Кашони с разнообразни размери се използват и в промишлеността. Във всички тези случаи целта на картонената опаковка е да се осигури безопасен начин за транспорт и съхранение, и да се гарантира запазването на добрия вид на стоката.

 

Кашоните традиционно се използват и във всяко жилище, като най-често служат за складиране на вещи, които не използваме, но не искаме да изхвърлим, както и при пренасяне на различни багажи. Например, можете спокойно да приберете в кашони дрехи, обувки, прибори за хранене, книги, играчки и какво ли още не.

 

Тези традиционни употреби на картонените опаковки са познати на всички, но има и редица нетрадиционни приложения, които са много полезни, но за които може би не сте се досетили. Например, можете да използвате кашоните като кош за боклук, в който да събирате отпадъци, а след това да изхвърлите заедно с кашона. Много хора използват картонените опаковки, за да застелят пода на помещения при ремонт или пък пода на тавани и гаражи. Така подовете се предпазват от замърсявания и увреждане. По-малките кашони могат да се използват за опаковане на подаръци, като се добави интересна подаръчна хартия и подходящи декорации.

 

Кашоните могат успешно да се включват в детските игри! Децата могат да ги използват за рисуване, „построяване“ на къщи и други весели забавления.

 

Те са подходящи и за домашни любимци, като могат да се използват за направата на удобно легло за вашата котка или куче.

 

Както и сами се уверихте, кашоните и опаковъчните материали имат най-различни приложения не само в бизнеса, но и във вашия дом.