Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Плотове велпапе: стандартни и оригинални приложения

28 юни 2024
Плотове велпапе: стандартни и оригинални приложения

При нас ще откриете плотове, изработени от кафяво трипластно и петпластно велпапе, които стандартно са подходящи за използване при ремонтни дейности и за опаковане. Но велпапето също така има доста нестандартни и креативни приложения, за които може би не бихте се сетили веднага. 

В следващите редове ви разказваме за приложението му – сигурни сме, че ще ви вдъхновим да създадете нещо с този материал, както и да добавите свои идеи.При ремонтни дейности и за опаковане

 

Велпапето се състои от няколко гладки и няколко нагънати пластове хартия, слепени един за друг. То е много здрав материал, който трудно се спуква или смачква, а същевременно можете да изрязвате различни форми от него според нуждите си.

Плотовете велпапе често се използват за опаковане на различни плоскости – те гарантират запазването им по време на съхранение или транспортиране, и за основа или разделител при подреждане в кутии и кашони. Както и при ремонтни дейности, разбира се. С велпапето можете да покриете пода, за да не се измърси, или да изрежете удобни размери и форми, които да ползвате при боядисване например (за да предпазите конкретни места от боята).За подложки в повдигнати лехи

Интересувате ли се от градинарство? Повдигнатите лехи са чудесни за отглеждане на различни растения, особено ако разполагате с по-малко пространство. Те са с универсално приложение, лесни са за поддръжка и ограничават появата на плевели. Повдигнатите лехи се изработват от различни материали. Ако предпочитате да ги направите сами, с подръчни средства, трябва да насложите няколко пласта – и тук велпапето ви идва на помощ. Защото за първия слой от лехите е подходящо да използвате хартия, велпапе и кашони. Този слой ще спира растежа на плевелите и ще се разлага бавно, осигурявайки тор.При игрите с децата

Развихрете въображението си с децата и включете плотовете велпапе в творческите проекти и забавленията. С помощта на здравото велпапе, макетно ножче и тиксо можете да сътворите от детска къщичка до лодка, ракета, костюм и каквото подобно ви хрумне.

Плотовете велпапе са перфектни и за детските платна за рисуване или пък за проекти в детската градина и в училище. 

С малки части, изрязани от велпапе, можете да правите дори играчки! Самолетче, количка, корабче, меч… Сигурни сме, че детето ви или вие ще добавите още много идеи в списъка. 

Облепете творенията си с цветна хартия, рисунки, плат, весели стикери. И готово – един почивен ден ще бъде оползотворен по забавен и развиващ въображението начин.За домашните любимци

След децата е ред на домашните любимци, разбира се. С помощта на велпапе и кашони и/или кутии можете да измайсторите страхотна къщичка за котката. Не забравяйте да направите различни по форма и големина отвори за любопитните животни. Отново ви трябват тиксо, макетно ножче и творчески план, нищо повече. 

Можете да направите дори и къщичка за птици с помощта на плотовете велпапе. Както и удобно легло за кучето. Добавете цветни елементи, меки възглавнички и други глезотии и направете любимците си щастливи.Плотове велпапе, още малко подръчни материали и много въображение – това ви е нужно, за да се забавлявате вкъщи. Освен при ремонт и други практични дейности, велпапето е чудесно и за изненадващо разнообразие от проекти. В допълнение, това е еко материал, който впоследствие може да се рециклира, а и да се използва за компост.

Потърсете ни за още полезни и интересни идеи, както и за да поръчате нужните ви опаковъчни материали.

Сподели: