Велпапето – ефективен и високофункционален опаковъчен материал

21 март 2024
Велпапето – ефективен и високофункционален опаковъчен материал

Велпапето има много широко приложение и ефективно защитава най-различни по форма и големина предмети, продукти и стоки от нараняване по време на преноса и съхранението им. Защо това е така, както и какви са спецификите на различните видове велпапе, можете да прочетете в следващите редове. Така ще се възползвате максимално от качествата и функционалностите на този опаковъчен материал в своя бизнес, както и ако ви предстои ремонт или пренасяне.Меко велпапе за опаковане

 

1. Какви са предимствата на двупластното опаковъчно велпапе?

 

Основните предимства на двупластното велпапе, при което 1 плосък лист и 1 гофриран лист са слепени, са, че то е направено от 100% рециклируеми ресурси и може да се употребява повторно. Освен това е много леко и удобно за използване и осигурява висока защита. 

Гъвкавото и същевременно здраво велпапе е перфектно за опаковането на чупливи предмети, картини, плоскости, обемни предмети и такива с нестандартна форма. Много е подходящо и за опаковането на дървени мебели, защото хартията абсорбира влагата и не предизвиква конденз, съответно осигурява висока защита на този тип мебели.

Велпапето също така се използва за покриване на подови настилки при преместване, ремонти и др. 

 

2. Какви ролки двупластно велпапе да използвате?

 

 

При нас ще откриете стандартни ролки велпапе с ширина 105 см, дължина от 23,8 до 143 л. м и дебелина 1,5 и 3 мм.

Предлагаме също и малки ролки велпапе с ширина от 20 до 55 см, дължина 100 м и дебелина 3 мм.

Различните по големина ролки са много практични и удобни. Преценете какъв тип форма и големина предмети ще опаковате и съобразете с това избора си на ролка. За да може да имате минимум остатъчен материал и съответно възможно най-ефективно да се възползвате от опаковъчния материал.

 

 

Плотове велпапе

 

1. Каква е разликата между видовете велпапе, от които се произвеждат кашоните и кутиите?

 

 

Тук отново говорим за екологично и 100% рециклируемо велпапе, което е много издръжливо и може да се използва повторно.

Можете да избирате между бъде бял, кафяв или черен материал, крафт (нерециклиран) или некрафт (рециклиран).

Според вълната или гофрираната част между отделните слоеве, която определя колко здраво ще е велпапето, най-често се използват следните видове:

 - микровелпапе Е вълна 1,5 мм – обикновено употребявано за изработка на малки и средни щанцови кутии и опаковки;

 - трипластно велпапе В вълна 3 мм или С вълна 4 мм – най-разпространените типове вълна, подходящи за производство на средни към големи кашони за преместване или транспортиране;

 - петпластно велпапе EC вълна 5 мм или BC вълна 6,5 мм – подходящо за изработка на големи и здрави кашони с голяма товароносимост.

Всички видове са подходящи за печат.

 

2. Допълнителни предимства на кашоните и кутиите, произведени от велпапе

 

Важен факт за производителите е, че този опаковъчен материал лесно може да се персонализира. Опаковките могат да бъдат с различен дизайн, размер и форма, както и лесно могат да се брандират. Можете да поставите на велпапето вашето лого, контакти и друга полезна информация за компанията ви или за съдържанието на опаковката, което носи допълнителна стойност за бизнеса ви.

В допълнение, велпапето съхранява свежестта, аромата, външния вид и вкуса на хранителни продукти от типа на плодове и зеленчуци за по-дълго време, в сравнение с опаковките от пластмаса. И съответно увеличава срока им на годност.След като ви запознахме обстойно с особеностите на велпапето и приложението му, обмислете как да се възползвате от неговите предимства при опаковането на вашите стоки и продукти. Както и не пропускайте да улесните ремонта или преместването си с негова помощ. А ако имате някакви колебания, въпроси или нужда от специфичен съвет по темата – знаете, че винаги сме насреща да ви съдействаме.