Видове и предимства на стреч фолиото

11 август 2023
Видове и предимства на стреч фолиото

Имате ли малък бизнес, при който често ви се налага да опаковате продукти при продажбата и изпращането им? Планирате ли преместване или ремонт, при които отново ще трябва да опаковате различни предмети и мебели? Правилното и надеждно опаковане е ключово, за да съхраните продуктите и вещите си здрави и да запазите естетичния им външен вид. Особено ако са по-крехки и чупливи или имат деликатни повърхности. А стреч фолиото е много добър защитник на вашите продукти и има разновидности, подходящи за различни нужди. В следващите редове ви разказваме повече за този универсален опаковъчен материал.Кога и защо да използвате стреч фолио?

 

Основната функция на стреч фолиото е да защитава предметите от замърсяване, измокряне и надраскване по време на транспорта и съхранението им. То е много здраво особено когато поставяте няколко слоя от него, а гъвкавостта и еластичността му съвсем лесно го приспособяват към предмети с всякаква форма. Друго негово предимство е, че залепва плътно, но не оставя следи по предметите, и също че е удобно за съхранение поради компактните си размери.

Със стреч фолио можете да опаковате както малки чупливи вещи и продукти, така и обемни такива, с нестандартни форми, като мебели и техника, които не се събират в кашон или пък не е нужно да бъдат поставяни в такъв. А можете да използвате фолиото и за допълнително стабилизиране на кашони и кутии, като ги обвиете финално с него, например при палетизирането им. Просто трябва да изберете точния размер ролка и да прецените колко слоя да повторите от фолиото при всеки отделен случай.По какво се различават видовете фолио?  

 

 

  • Размери на ролките

Първото, което трябва да предвидите при предстоящо опаковане, е дали предметите, които ще опаковате, са малки или обемни. При нас ще откриете разнообразни по размери ролки, които са предвидени за опаковането на всякакви размери и форми предмети. Мини ролките например са много удобни за по-малки и деликатни предмети като лампи, декорация или техника. Затова сме наблегнали на техните разновидности: можете да избирате между три вида малки ролки с различни размери – 10 см, 12,5 см и 25 см ширина, всичките с дължина 150 м. 

 

  • Степен на прозрачност

Другото, което трябва да прецените, е дали ви трябва напълно прозрачно или по-непрозрачно фолио. Непрозрачното фолио е подходящо, в случай че искате да предпазите продуктите от слънчева светлина, както и ако предпочитате да не се вижда съдържанието на опаковката. При нас можете да изберете между бяло, черно и синьо непрозрачно фолио.

 

  • Дебелина на фолиото

Най-често срещаната дебелина на стреч фолиото е 23 микрона, но ние предлагаме и вариант с дебелина 17 микрона. При 23 микрона на 1 кг отговарят към 93 м (приблизително, тъй като има еластичност), а при 17 микрона на 1 кг са около 124 м. Ако за вас дебелината не е от значение, стреч фолиото 17 микрона е по-изгодно, тъй като получавате повече метри опаковъчен материал. Как да улесните поставянето на стреч фолиото? 

 

Ако ви предстои да опаковате голям брой, както и по-обемни вещи, продукти или мебели, е добре да използвате шпули и ръкохватки, които ще ви съдействат за по-лесното и бързо опаковане. 

С многократните шпули за ръчен стреч ще изпъвате лесно фолиото и ще можете да опаковате повече и по-големи предмети за отрицателно време.

Ръкохватките за мини ролките стреч фолио пък са изработени от олекотена пластмаса и са подходящи за всички размери мини ролки. Дръжката им е с много удобна ергономична форма и с тях отново ще опаковате лесно и бързо всякакви предмети или продукти с по-малки размери.Стреч фолиото неслучайно е опаковъчният материал, който се използва почти във всички случаи на опаковане. Той е компактен, издръжлив и лесен за употреба, за което помагат самите му характеристики, различните размери и дизайни на ролките, както и помощните инструменти – ръкохватките и шпулите. 

А както знаете, ние сме насреща да ви съдействаме при опаковането на вещи и продукти от най-различен характер – свържете се с нас за съвети и за поръчка.