Видове опаковъчни материали и техните приложения в ежедневието

1 февруари 2016
Видове опаковъчни материали и техните приложения в ежедневието

Изборът на подходяща опаковка зависи от конкретните ви нужди и цели – дали ще транспортирате предметите, или ще ги съхранявате, дали те са чупливи, дали ще бъдат съхранявани на влажно място, колко дълго ще останат опаковани и т.н. всички тези фактори са от значение, когато избираме опаковки, чието разнообразие е наистина голямо. Представяме ви полезна информация за най-често използваните типове опаковъчни материали и техните приложения, за да улесним избора ви.

 

Кашони и картонени кутии

Щом стане въпрос за опаковане, кашоните са първото, за което човек се сеща. Те предоставят надеждна защита от прах и замърсявания, здрави са и са сравнително евтини. Кашоните се предлагат в най-различни форми и размери според нуждите ви. Този тип опаковъчни материали са отлично решение както за съхранение на предмети у дома и в офиса, така и за транспортирането им. Кашоните намират широко приложение в търговията и индустрията, и се използват като фирмена опаковка за предлаганите за продажба стоки.

 

Чували

Чувалите са идеално решение за пренасяне на багаж и неговото съхранение. Могат да се използват за транспортиране и съхранение на обемни предмети, като например дрехи, завивки, възглавници, гуми и т.н. Предпочитат се за изхвърляне на битови, строителни и индустриални отпадъци, защото са леки и удобни.

 

Стреч фолио

Стреч фолиото се предпочита при транспортиране на вещи и стоки, защото предпазва отлично от драскотини, влага и замърсявания. То лесно залепя за предмета и не оставя никакви следи след отстраняване. Фолиото може да бъде непрозрачно или прозрачно, и е удачен избор, ако трябва да транспортирате дадени вещи и искате да ги предпазите от надрасквания.

 

Аеропласт (фолио с балончета)

Ако се налага да опаковате крехки и чупливи стоки и предмети, ви препоръчваме да използвате аеропласт, т.е. фолио с балончета.  Този вид опаковъчни материали предпазват предметите от нараняване и счупване. Увийте всеки предмет във фолиото, а след това поставете в кашони и съхранявайте или транспортирайте вещите, без да се притеснявате, че могат да се счупят.

 

Тиксо

Тиксото е от изключително значение при опаковането, защото с негова помощ залепяме кашоните, кутиите и чувалите. То трябва да бъде здраво и надеждно. Тиксото се предлага в различни цветове и размери, и е незаменим помощник, когато опаковате вашите вещи за съхранение или транспорт.

 

Това са само част от разнообразните опаковъчни материали, които можете да използвате във вашето ежедневие, за да предпазите и защитите вещи и стоки при съхранение и транспортиране. Използването на качествени материали гарантира оптимална защита на вашите вещи.